V Tednu družin za družine brezplačen vstop v izbrane hrame kulture

Generalna skupščina OZN je leta 1994, 15. maj razglasila za mednarodni dan družin. Vsako leto ima osrednjo temo – letošnja je »Družine in demografske spremembe«. V Zvezi prijateljev mladine Slovenije so v sodelovanju s kulturno-umetniškimi organizacijami pripravili vseslovensko akcijo »Za družine brezplačno«.

V Zvezi prijateljev mladine Slovenije 15. maj obeležujejo že 29. leto in v tem času so dan družin razširili na Teden družin, ki poteka vsako leto od 15. do 22. maja 2023. Na povabilo k sodelovanu se je odzvalo 39 muzejev in galerij (z izpostavami še več), ki bodo v Tednu družin, torej od 15. do 22. maja 2023 (ali pa na določen dan v tem tednu) brezplačno odprli svoja vrata.

Muzeji, galerije in druge kulturno – umetnostne ustanove bodo od 15. do 22. maja 2023 nudile družinam prost vstop ali prav posebne aktivnosti. Ogledali si boste lahko stalne zbirke, tematske razstave ali se udeležili posebnih dogodkov, ki vam bodo polepšali dan. Skupaj z otroki boste lahko spoznavali skrivnosti umetnosti, se zabavali, učili ter tako kakovostno preživeli zanimive urice vašega prostega časa.

Lepo vabljeni k ogledu seznama vseh programov in aktivnosti, ki bodo v Tednu družin potekale v različnih krajih po Sloveniji. Nekatere aktivnosti se bodo pričele že prej, torej 13. in 14. maja 2023.

Vabljeni.

Petra Petravič; Foto: canva.com

 

Tagi