V naše mesto prihaja Biserni zaliv!

Baletne plesalke vseh generacij iz Domžal in okolice se že nekaj tednov pripravljalo na premierno predstavo plesno-baletne pravljice Biserni zaliv, ki bo luč sveta ugledala 4. februarja 2022, ob 18. uri.

A to ne bo edina premiera oz. ponovitev predstave, saj se bodo plesalke v Kamniku predstavile tudi v soboto, 5. februarja, ob 16.30 in 18. uri, nato pa še v Kulturnem domu Radomlje, v soboto, 19. februarja, ob 18. uri.

Avtorica te čudovite plesno-baletne pravljice Biserni zaliv je učenka 5. razreda baletne šole Ana, Karolina Graj, glasbo, oblikovanje plakata in diaprojekcijo je prispevala Radomljanka Uršula Jašovec, koreografijo vodja Baletne šole Ana Trojnar, za kostume pa je poskrbela Irena Baš. Vse datume izvedb predstave si lahko ogledate na www.baletnasola-ana.si/biserni-zaliv.

Sicer pa zgodba, ki jo skozi gibe in glasbo predstavlja kar 67 plesalk in en plesalec Baletne šole Ana, pripoveduje o zdravnici Želvi Živi, ki se prebudi v lepo poletno morsko jutro. Veliko njenih pacientov pestijo nenavadne težave. Ugotoviti mora vzrok bolezni, za katero zboleva vse več morskih živali. Izkaže se, da je za to krivo s plastiko onesnaženo morje. S Kraljico Ledo, sinjimi kiti, pticami in še nekaterimi morskimi živalmi skupaj kujejo načrt, kako bi zajezili vnos plastike, da bi morje zanje znova predstavljalo zdravo življenjsko okolje, toda soočiti se morajo z mnogimi težavami. Čeprav so morski psi odločeni, da kopalcem brez sočutja do živali in občutka za zdravo okolje ne bodo prizanašali, njihova pot do čistega zaliva ni lahka. Bo morskim živalim s skupnimi močmi uspelo priti do boljše prihodnosti?

Projekt sta podprli Občina Kamnik in Kulturni dom Radomlje.

Baletna šola Ana

 

Tagi