V MGC Bistrica prihaja vseslovensko petje s srci

»Vseslovensko petje s srci« letos poteka že šestič z namenom združevanja v skupnem prepevanju slovenskih pesmi kot poklon slovenskemu jeziku, kulturi, tradiciji in našim prednikom. Projekt ima noto povezovanja, krepitve, sodelovanja, ohranjanja in prenašanja kulturne dediščine na novi rod. Letos se bodo projektu prvič pridružili tudi v MGC Bistrica z nastopi številnih pevskih skupin in sicer v ponedeljek, 24. aprila 2023 ob 10. uri.

Projekt »Vseslovensko petje s srci« poteka široma Sloveniji v številnih šolah, domovih, zavodih, vrtcih, SŠ, bolnicah, DSO, etc. Organizacija dogodka je prilagojena lokalnemu okolju na določen dan, kjer se s pesmijo prepleta misel o radosti, ljubezni, iskrenosti, miru in svobodi ter se na ta način ohranja naša skupna tradicija.

Vsak nastopajoči pevski zbor bo iz znanega repertoarja zapel 1-2 pesmi, ki pevcem sežejo do srca. Po zaključku “uradnega pevskega repertoarja nastopajočih”, pa bo na vrsti skupinsko petje Zdravljice in pa Lipa zelenela, ki jih bodo pevci zapeli skupaj z obiskovalci dogodka.

Izbrane pesmi so pesmi, ki nastopajočim sežejo do srca. Skupni pesmi, ki ju zapojejo nastopajoči in pa obiskovalci dogodka sta Zdravljica in pa Lipa zelenela je.

Lepo vabljeni v ponedeljek, 24. aprila 2023 ob 10. uri na medgeneracijsko srečanje in prepevanje v MGC Bistrica tudi vi.

Petra Petravič; Foto: canva.com

 

Tagi