Ujemite zadnje vstopnice za Siddharto v Domžalah!

Pred nami je najbolj vroč koncert te jeseni v Domžalah – 18. oktobra se po 18 letih v Športno dvorano Domžale na povabilo kluba Blunout vrača Siddharta! Na voljo so še zadnje vstopnice, koncert bo razprodan, tako kot vsi koncerti Siddharte v letošnjem letu.

Skupina Siddharta, ki danes predstavlja enega največjih imen na slovenski glasbeni sceni, je nastala leta 1995 v postavi Tomi M. (vokal, kitara), Primož B. (kitara, spremljevalni vokal), Primož M. (bas) in Boštjan M. (bobni). Za ime so si nadeli naslov romana nemškega pisatelja Hermanna Hesseja. Kmalu so začeli ustvarjati svojo glasbo, svoj zvok. Želeli so si drugačnosti, zato so zvok obogatili s saksofonom in klaviaturami. Skupini sta se pridružila saksofonist Cene R. in kasneje še klaviaturist Tomaž O. R. Skupaj so ustvarili svoj zvok, ki ga z lahkoto prepoznamo kot Siddhartin zvok. Še pred izidom prve plošče ga je bilo leta 1998 že moč slišati na vseslovenskem projektu RTV SLO in Studia Tivoli – Siddharta je bila namreč izbrana med nabor perspektivnih slovenskih skupin in uvrščena na prvo mesto na kompilaciji Tivolski Pomp.

Sicer pa ne gre zanemariti dejstva, da je Siddharta v letošnjem letu tudi malce domžalska, saj se je njeni standardni zasedbi na klaviaturah pridružil vrhunski domžalski glasbenik Nejc Škofic. Ta bo na odru skupaj s člani zasedbe stal tudi na koncertu v Domžalah.

Siddharta bo v Športni dvorani Domžale (bivša Hala komunalnega centra) odigrala uspešnice, ki so zaznamovale njihovo Prepovedano turnejo v leto 2024, ki se počasi izteka. Jubilejni deseti album s pomenljivim naslovom X, ki sta ga obogatila singla Prepovedana in 1Minuta, bo tako ogreval grla na odru in pod odrom tudi v Domžalah.

In kaj lahko pričakujemo? Kot vedno, vrhunsko produkcijo, nepozabno predstavo luči in vzdušje, ki ga bomo skupaj  z vami ustvarili in si ga zapomnili še dolgo časa. Naj se zatrese domžalska športna dvorana, kot se je s Siddharto nazadnje zatresla pred natanko 18 leti! Po zadnje vstopnice lahko skočite na Eventim TUKAJ.

Sicer pa ekipa Blunout iz Domžal v letošnjem letu pripravlja še en nepozaben koncert, 23. novembra 2024, bomo začeli s prvim Blunout Festom, kjer bodo osrednji gostje večera skupina Flirrt, s katero smo letos že razprodali dva Blunout večera zapored in to v samo 4 minutah. Več …

Tagi