Tomaž Domicelj prihaja v Kavarno Hiša

Pisalo se je leto 1979, ko je Tomaž Domicelj v studiu Akademik posnel popevko, ki bo za vedno ostala med ljudmi. Minila so leta, nastale so številne priljubljene ponarodele pesmi in redki vedo, da Tomaž že od mladosti ostaja zvest motu, povej, kar misliš. Slovensko glasbeno sceno bogati že več kot 55 let in letos praznuje 75. rojstni dan. V sredo, 27. septembra ob 19.30 uri prihaja v goste v Kavarno Hiša v Dob pri Domžalah. Koncert je razprodan.

Tomaž je za priljubljeno popevko Slovenskega naroda sin napisal tako glasbo, kakor tudi besedilo in pesem na koncu tudi zapel. Ponarodela skladba Danes bo srečen dan je bila napisana še nekaj let prej, najverjetneje poleti, davnega avgusta leta 1974, ko je bil z dekletom v Rovinju.

Kantavtor, kitarist in slavist je za svoje skladbe prejel številne nagrade na festivalih doma in v tujini. Med letoma 1985 in 1992 je tudi živel in deloval v Londonu. V svoji dolgoletni glasbeni karieri je snoval kar nekaj zimzelenih in ponarodelih skladb. Med bolj odmevnimi so zagotovo: Slovenskega naroda sin, Danes bo srečen dan, Kamionar (Žena, jutr ‘mam furo spet), Jamajka, etc. Po vrnitvi iz Velike Britanije je nastopal v različnih ansamblih in hkrati gradil samostojno kariero.

Tomaž Domicelj je leta 2022 izdal dvojni album samih uspešnic z naslovom Jubilej. Dvojni album je izšel v obliki stare tehnike, torej na cedeju, saj Tomaž Domicelj je in ostaja zvest tradiciji. Je strastni ljubitelj in zbiratelj glasbenih izdelkov. Njegova zbirka obsega 40.000 cedejev in okoli 6000 do 7000 vinilk, kar mu povsem zadošča. V kolikor opazi kaj, kar mu je všeč, videno tudi kupi. Obožuje namreč občutek, ko v rokah drži ovitek z vsemi besedili, podatki in fotografijami.

V sredo, 27. septembra ob 19.30 uri lepo vabljeni v Kavarno Hiša na butični koncert Tomaža Domicelja.

Butični koncerti so v Kavarni Hiša izpeljani ne glede na vremensko napoved, zato si še pravočasno rezervirajte vstopnice, saj je njihovo število omejeno. Vstopnice so že naprodaj in sicer na tel. št.: 041 701 080 ali osebno v Kavarni Hiša, kjer lahko vstopnice tudi prevzamete.

V kolikor bo vreme dopuščalo, bo to letošnji zadnji septembrski butični koncert, ki ga bodo izpeljali na prekrasnem vrtu Kavarne Hiša v romantičnem soju večernih luči.

Lepo vabljeni.

Avtor: Petra Petravič; Foto: Kavarna Hiša

 

Tagi