Tina Štrubelj: 7 skrivnosti uspešnega življenja

Kulturno prosvetno društvo Drouz lepo vabi v torek, 18. aprila 2023, ob 19. uri v Kulturni dom Radomlje na aprilsko predavanje iz cikla pogovornih večerov, ki potekajo na temo “Življenje živimo radostno in lepo.” Tokratna gostja in predavateljica bo Tina Štrubelj, ki o sebi pravi, da je radovedna duša, medtem, ko jo prijatelj opisuje kot multipotencialko (angleško multipotentialite, skovanka Emilie Wapnick, ki opisuje osebo, ki ima ogromno različnih zanimanj in je izjemno kreativnega duha). 

“Dolgo sem uspeh merila s premoženjem, ko pa sem materialno dosegla vse, kar sem si kot mlada punca želela, sem ugotovila, da uspešnost življenja leži povsem drugje in da za uspešno življenje obstaja recept, vsak mora le ugotoviti, kakšno je razmerje sestavin po njegovem okusu”, je o vsebini predavanja, ki nosi naslov 7 skrivnosti uspešnega življenja, povedala Tina.

Čeprav je Tina Štrubelj Nelipot vzela za svojo prvorojenko, ji je hčerka Karla pokazala, kaj pomeni materinstvo. V njej je prebudila posebno moč, budnost – ne samo za njeno dobro počutje, ampak za svoje in tudi dobro njenega podjetja. Izgubila je strah pred soočenjem in dobila jasnost, kaj je dobro in kaj slabo – osebno in poslovno.

“Najprej sem bila navihanka, ki je kravžljala lase svojim staršem. Življenje že tako nanese, da sem eni takšni navihanki postala tudi mamica. Ta vloga je vse postavila na svoje mesto in v meni prebudila levinjo, ki se je končno postavila zase. Spet sem se spomnila svojih vrednost in ciljev, ki jim želim slediti in ki sem jih tako tlačila kar nekaj let. Po težkem razhodu sem spoznala, da moram sprejeti novo, da bo staro lahko za vedno odšlo.”

“Sem podjetnica, ki se ukvarja z ustvarjanjem lastne kozmetike pod blagovno znamko Nelipot in v tem zares uživam, saj sem našla poslanstvo in to dojemam, kot svoj doprinos k zdravju ljudi – namreč, od malega sem govorila, da bom zdravnica!”

Tina Štrubelj je velika ljubiteljica narave, kar se odraža v njenem življenjskem slogu in izdelkih podjetja. Razvila je lastno embalažo iz biorazgradljive plastike in išče načine, kako biti pred drugimi na področju trajnosti. Bolj kot kdaj koli prej si želi delati na projektih, ki bodo omogočili, da ta planet postane boljši kraj.

“Velik del mene pa sta narava in trajnostni pristopi k življenju na vseh področjih. Zares veliko tudi kuham, saj hrano vidim kot povezovalni energijski člen in čas za in z družino ter se hkrati učim kuharskh veščin, da bom imela enkrat svoj bistro! Sem zagovornica večih karier v življenju in tega, da se vsak lahko preizkusi v vsem.”

Kaj bi danes Tina sporočila Tini, kakršna je bila nekoč?

“Da bo vse v redu. Potrepljala bi se po rami in močno objela ter si zašepetala: “Vdihni, izdihni, pojdi spati. Če bo vse po sreči, se morda izziv sploh s tabo ne zbudi več!”

Kaj bi radi sporočili bralcem Domžalca, ki se odločajo za obisk predavanja? Kaj lahko pričakujejo in s kakšnim srcem naj se odpravijo na predavanje?

“Vsak od nas ima svojo zgodbo, ki je drugemu lahko v pomoč. Deliti zgodbe pomeni deliti navdihe, vedno lahko vsak najde kak delček, ki mu da idejo, pogum, zanos za naslednji premik v življenju. To si želim, da bi obiskovalci predavanja odnesli. Pridejo naj z odprtim srcem, ki bo sprejelo oziroma slišalo, kar mora slišati. Pričakujejo pa lahko življenjsko zgodbo, prepleteno z vzponi in padci, izgubami, zmagami, predvsem pa sedmimi velikimi nauki, ki so me pripeljali do leta 2023 in se nadejam, da me bodo še vsaj do 2123!

Lepo vabljeni v torek, 18. aprila 2023, ob 19. uri v Kulturni dom Radomlje na predavanje z naslovom 7 skrivnosti uspešnega življenja.

Priporočen dan 10 eur.

Petra Petravič; Foto: DD Nejc Pernek

Tagi