Teden možganov 2022: UTELEŠENI

Teden možganov (v izvirniku Brain Awareness Week) je mednarodna akcija, ki se odvija tretji teden v marcu in med katero vsako leto organizacije širom sveta pripravijo številne izobraževalne dogodke, katerih namen je osveščanje laične in strokovne javnosti o osebnih in družbenih koristih raziskovanja živčevja.

Organizacijska skupina tedna možganov SiNAPSA, Slovensko društvo za nevroznanost tudi letos vabi k spremljanju programa, ki poteka med 14. in 18. marcem 2022 na različnih lokacijah po Sloveniji.

Opis in program sta dostopna na spletni strani Teden možganov. 16. marca 2022 obeležujemo slovenski dan možganov, 18. marca 2022 pa svetovni dan spanja. Datuma sta posvečena skrbi za zdravje možganov, ki je ključna sestavina dobrega počutja in zdravja.

V Knjižnici Domžale se tudi letos pridružujemo obeležitvi Tedna možganov. Za vas smo pripravili seznam gradiva, ki vam pomaga pri krepitvi delovanja vaših možganov – seznam priporočenega gradiva na temo DEMENCE, posnetki iz rubrike Z naših polic pa vam bodo morda podali nove ideje za branje.

Pripravili smo tudi Miselne orehe in Ali veste?, ki vas bosta spodbudila, da vaši možgani malo potelovadijo.

Miselni orehi – skrivanka
Miselni orehi – labirint
Misleni orehi – pobarvanka
Miselni orehi – premetanka

Ali veste?

V naši knjižnici že nekaj let gostimo srečanja Alzheimer caffe. V letu 2015 je bil gost dr. Vojko Kovačič, avtor knjige Umovadba: za bistre možgane v poznih letih. V spodnjem prispevku si lahko ogledate prispevek o pogovoru in posnetek, ki smo ga pripravili v sodelovanju s portalom domžalec.si.

Knjižnica Domžale

 

Tagi