Ta veseli dan kulture v Knjižnici Domžale

Praznujte z nami!

V Prešernovem letu 2000 je Ministrstvo za kulturo dalo pobudo za dan odprtih vrat slovenskih kulturnih ustanov. Z leti se je preoblikovala v Ta veseli dan kulture in prerasla v množičen kulturni dogodek. Številne kulturne ustanove bodo v spomin na obletnico rojstva pesnika Franceta Prešerna na široko odprle svoja vrata. 

Tudi letos bo Knjižnica Domžale sooblikovala program dogodkov, ki bodo potekali od 8. do 19. ure.

Dan pred kulturnim praznikom vas vabimo v našo družbo. Za obiskovalce smo pripravili:

  • Pogovor s pisateljem Sebastijanom Pregljem

V petek, 2. decembra 2022, ob 10. uri, vas vabimo v Knjižnico Domžale na zanimivo srečanje s pisateljem Sebastijanom Pregljem, ki ga mladi bralci poznajo predvsem po seriji Zgodbe s konca kamene dobe. Pisatelj bo učencem OŠ Venclja Perka predstavil svoje delo, vsebino zgodb in še kaj. Dogodek organiziramo v sodelovanju z MIŠ založbo. Pridružite se nam!

  • Bukvarna

Na bukvarni vam bomo ponudili naše odpisano in podarjeno gradivo. Vabljeni!

  • Zlate misli

Ob branju se nam pogosto dogaja, da se nas kakšna misel v knjigi še posebej dotakne, ob njej se ustavimo, zamislimo … Tokrat smo knjižničarji za vas izbrali zlate misli, da vas nagovorijo.

  • Knjižne uganke

Knjižna uganka je namenjena mlajšim članom naše knjižnice. S knjižnimi ugankami želi knjižnica spodbuditi otroke k branju leposlovnega in strokovnega gradiva, predvsem pa jih navaja na samostojno uporabo knjižničnega gradiva.
Rešene uganke oddajte v knjižnici in izberite simbolično nagrado.

  • Nagradna anketa

Ob kulturnem prazniku smo pripravili nagradno anketo, s katero bi radi pridobili dragocena mnenja uporabnikov knjižničnih storitev.
Izpolnjene ankete oddajte v knjižnici in izberite simbolično nagrado.

  • Nagradni miselni orehi

Miselne igre za starejše odrasle so zabavne aktivnosti, s katerimi lahko preživijo prijetne trenutke ob spodbujanju njihovega uma.

Premetanka
Skrivanka
Labirint
Pobarvanka
Rešene miselne naloge oddajte v knjižnici in izberite simbolično nagrado.

  • Nagradni križ kraž

KRIŽ KRAŽ je kviz meseca v TREH različicah:

za otroke stare od 3 do 5 let
za otroke stare od 6 do 9 let
za otroke starejše od 10 let
Rešen kviz oddajte v knjižnici in izberite simbolično nagrado.

  • izbor rumenih knjig

Pravijo, naj ne sodimo knjig po njeni platnici, čeprav naredi prvi vtis na bralca. Rumena barva je barva sonca in izraz bleska in živahnosti. 2. in 3. decembra si izposodite knjigo v rumenem.

Vabljeni.

Knjižnica Domžale

 

Tagi