Svetovni dan knjige in Noč knjige v Knjižnici Domžale

SVETOVNI DAN KNJIGE, ki ga obeležujemo 23. aprila, je posvečen promociji branja, založništva in zaščiti avtorskih pravic ter intelektualne lastnine. Na ta dan praznuje knjiga in vsi bralci tega sveta. To je tudi dan, ko si mesta predajajo prestižni Unescov naziv svetovne prestolnice knjige.

Slovenija je ena redkih evropskih držav, ki praznik knjige praznuje kar en teden z različnimi dogodki povezanimi s knjigo. Vse to je pomembno za ohranjanje slovenske kulturne dediščine preko pisane besede.

NOČ KNJIGE je mednarodni dogodek, s katerim še posebej praznujemo Svetovni dan knjige. Njegov namen je preko najrazličnejših kulturnih dogodkov promovirati branje in knjigo na vseh ravneh družbe. Več o dogodkih in prireditvah si lahko preberete na spletni strani Noč knjige (https://nocknjige.si ).

KAMIŠIBAJ VEČER OB NOČI KNJIGE

V Knjižnici Domžale ob Svetovnem dnevu knjige in avtorskih pravic ter Noči knjige 2023 pripravljamo Kamišibaj večer ob Noči knjige, ki bo v danes, v ponedeljek, 24.04.2023 ob 18.00. Vstop je prost. Vabljeni tako otroci kot odrasli!

SREČANJE S PISATELJEMA

Krajevna knjižnica Tineta Orla Trzin vabi na srečanje s pisateljema Tonetom Partljičem in Antonom Peršakom, ki bo danes, v ponedeljek, 24.04.2023 ob 19.00, v Centru Ivana Hribarja Trzin (Dvorana Marjance Ručigaj). Vstop je prost. Vabljeni!

Več na tej povezavi.

Vabljeni tudi na ostale dogodke in prireditve Knjižnice Domžale. Več o dogodkih najdete na tej povezavi.

Knjižnica Domžale

 

Tagi