Sprejem novomašnika Boštjana Dolinška in nova maša v živo na našem portalu

Zakrament mašniškega posvečenja je letos v Cerkvi na Slovenskem prejelo sedem novomašnikov. Med letošnjimi novomašniki je tudi 25-letni Boštjan Dolinšek iz župnije Stranje, ki bo novo mašo v cerkvi sv. Benedikta v Stranjah obhajal v nedeljo, 4. julija 2021, ob 10. uri. Na večer pred novo mašo bo potekala tradicionalna ceremonija in sicer najprej ob 17. uri slovo od doma, ob 19. uri pa sprejem novomašnika v župnijski cerkvi. Sledila bo slovesna sv. maša s predajo novomašnega križa, po njej pa predaja daril novomašniku.

Sobotni sprejem novomašnika s slovesno sv. mašo, ki se bo pričel ob 19. uri in nedeljsko novo mašo, s pričetkom ob 10. uri, boste lahko v neposrednem prenosu spremljali na našem portalu.

Boštjan Dolinšek prihaja iz župnije Stranje, zadnja tri leta pa je študiral teologijo na Germaniku v Rimu in po posvečenju se bo vrnil v večno mesto na študij pastoralne teologije. Željo po duhovništvu goji od otroških let. Je najmlajši od treh otrok, poseben zgled mu je predstavljala stara mama, s katero so živeli. Odraščal je ob njenih besedah in zgledih. Njegova velika strast je petje, v domači župniji je delal tudi z mladimi pri mladinskih skupinah in pri oratoriju. To je bilo že v času, ko je obiskoval srednjo šolo v Vipavi. Velika prelomnica v njegovem življenju je bil pot v Rim in spoznal: če Gospod nekoga pokliče, mu bo tudi dal, kar rabi. Študij v tujini mu je dal tudi doživeti Cerkev v širšem smislu.

Večerni sprejem novomašnika – video:

V spodnji fotogaleriji si lahko ogledate nekaj foto utrinkov z mašniškega posvečenja, ki je potekalo 29. junija 2021, v ljubljanski stolnici.

Miha Ulčar; Foto: arhiv Boštjana Dolinška, FB Vatican News

Tagi