Slavnostni koncert ob 10-letnici skupine Banda CITRARSKA

V soboto, 20. januarja 2024, ob 19. uri lepo vabljeni v Kulturni dom Franca Bernika Domžale, na slavnostni koncert ob 10-letnici skupine Banda CITRARSKA. Skupaj z odličnimi gosti vas bo citrarska skupina popeljala na glasbeni sprehod od velikanov klasične glasbe, preko latino in jazz ritmov vse do slovenske popevke.

Banda CITRARSKA je skupina citrarjev, ki deluje v okviru Kulturnega društva Ihan. Ema, Klavdija, Eva, Janja, Manca, Klara in Gašper so se v preteklosti učili igrati citre v glasbeni šoli. Nato so za nekaj časa prenehali z igranjem in se pred desetletjem ponovno zbrali. Nastopajo pod umetniškim vodstvom Petra Napreta, ki prispeva tudi večino glasbenih priredb za skupino. Lotevajo se raznovrstne glasbe; od zanimivih priredb ljudske, filmske in sakralne glasbe do večnih citrarskih melodij ter nepozabnih velikanov klasične glasbe in slovenske popevke.

Na slavnostnem sobotnem koncertu se jim bodo na odru Kulturnega doma Franca Bernika Domžale pridružili:

  • Klemen Torkar (vokal),
  • Luka Štiftar (orgelski pozitiv),
  • Matej Primožič (saksofon),
  • Ožbej Svetlin (tolkala),
  • Ajda Sokler (vezna beseda).

Zanimanje za slavnostni koncert je veliko, zato lepo vabljeni k pravočasni rezervaciji in prevzemu brezplačnih vstopnic na blagajni Kulturnega doma Franca Bernika Domžale. Brezplačne vstopnice lahko prevzamete v upravi Kulturnega doma Franca Bernika, na naslovu Ljubljanska cesta 61, 1230 Domžale (vhod z dvorišča, kletni prostori), vsak delavnik v času uradnih ur blagajne in sicer med 10. in 12. uro ter ob sredah tudi med 15. in 17. uro.

Podrobnejše informacije so dostopne na spletni strani www.kd-domzale.si.

Lepo vabljeni!

Petra Petravič; Foto: Banda CITRARSKA

 

Tagi