Razstava ilustracij občinskega koledarja 2022 “Zelene oaze”

Odprtje razstave bo danes v sredo, 30. marca 2022, ob 19. uri v Knjižnici Domžale.

Razstava “Zelene Oaze” zajema dvanajst ilustracij zelenih oaz, ki jih lahko najdemo v občini Domžale. Prikazuje zelene bisere narave, ki jih najdemo okrog nas, prikazane na povsem drugačen način skozi barvite ilustracije. Občina Domžale je k sodelovanju povabila mlado umetnico Veroniko Burger, da je ilustrirala in oblikovala koledar, ki kar vabi, da ga obesimo na steno.

“Želela sem prikazati občino Domžale na drugačen način, kakor je bila predstavljena do sedaj. Z živimi barvami sem želela pokazati, kako zelo barvita je naša občina, ne glede na mesec. Pa naj bodo to zelene spomladanske barve, spokojni zimski odtenki, divje poletne barve ali rdeči odtenki jeseni. Ilustracije z letošnjega občinskega koledarja lahko krasijo naše stene še dolgo po tem, ko minejo meseci in leto.”

Razstava ilustracij bo zanimiva za vse ljubitelje umetnosti in predvsem za tiste, ki še ne poznajo vseh skritih zelenih kotičkov občine Domžale, saj jih bodo tako odkrili, oziroma za tiste, ki jih poznajo, pa bodo svoje najljubše zelene površine spoznali v povsem drugi luči, skozi ilustracijo.

Vljudno vabljeni!

Občina Domžale; Avtorica razstave: Veronika Burger

 

Tagi