Pripovedovalsko – animirana predstava o prepiru

Pisatelj Lojze Kovačič je pred več kot pol stoletja napisal zgodbo O dveh zmerjavcih, ki sta s svojim zmerjanjem v svojo hišico priklicala cel kup prepirljivih živali. Na oder Kulturnega doma Franca Bernika Domžale prihaja v soboto, 18. februarja 2023 ob 10.uri pripovedovalsko – animirana predstava v idejni zasnovi Špele Frlic.

O prepiru in o tem, kako prepir srečno končati, govori pripovedovalsko – animirana predstava, ki je nastala pod taktiriko gledališča Vodnikova domačija. Ustvarjalci jo bodo pripovedovali, risali, animirali in odpeli v živo, k soustvarjanju vsebine pa bodo povabljeni tudi otroci.

Pisatelj Lojze Kovačič je pred več kot pol stoletja napisal zgodbo O dveh zmerjavcih, ki sta s svojim zmerjanjem v svojo hišico priklicala cel kup prepirljivih živali. Na koncu je k hišici iz gozda prihrumelo tudi tristo bratov zmerjavcev. Zgodba se je srečno končala, živali so se vrnile v hlev, živalski vrt in cirkus. A kam so šli bratje zmerjavci? So se res vrnili v gozd? Kaj pa, če so se naselili v naše mesto in se zdaj zmerjajo in prepirajo po naših ulicah.

O prepiru in o tem, kako prepir srečno končati, govori pripovedovalsko – animirana predstava Tristo bratov zmerjavcev, ki prihaja na oder Kulturnega doma Franca Bernika Domžale v soboto, 18. februarja 2023 ob 10.uri. Predstava je primerna za otroke stare več kot 5 let.

Abonma otroški SOBOTNA MATINEJA in IZVEN. Cena vstopnice: 5 / 4,5 Eur

Petra Petravič; Foto: KD France Bernik

 

Tagi