Premierna domžalska projekcija avtobiografske drame Šterkijada

V sredo, 10. januarja 2024, na filmsko platno Mestnega kina Domžale premierno prihaja avtobiografska drama Šterkijada. Domžalski premierni projekciji, ki bo na spredu ob 20. uri, bo sledil pogovor z ekipo filma.

Avtobiografska drama Šterkijada prikazuje družino Šterk in odnose v luči nenehne odsotnosti avaturističnega očeta Jureta Šterka, prvega slovenca, ki je objadral svet. Kljub temu, da je dosegel nekaj velikega, je to potisnjeno v ozadje.

Režiser Igor Šterk tega ekscentričnega moža prikaže tako, kot ga je doživljal kot njegov pogosto zapostavljeni sin. Preiskuje kompleksne družinske odnose in dinamike, ki so znane tudi marsikateri bolj običajni družini.

Igor Šterk je o filmu povedal: »Jadralski podvigi in tragično izginotje očeta niso bili razlog za ta film. Kar me je pritegnilo, so bili trenutki v naši družini – žalostni, trpki, a hkrati komični in absurdni. Ti odslikavajo kompleksnost odnosov v naših življenjih.« Kaj o filmu meni Veronika Zakonjšek (Dnevnik) in kakšen je program prihodnjih projekcij, preberite tukaj.

Lepo vabljeni v sredo, 10. januarja 2024, ob 20. uri na domžalsko premiero avtobiografske drama Šterkijada in filmski pogovor z ekipo filma.

Petra Petravič; Foto: Kulturni dom Franca Bernika Domžale

 

Tagi