Praznovanje župnijskega dneva ter blagoslov novega trga in mozaika

Za župnijo Domžale bo nedelja, 11. september 2022, veliki dan. Potekal bo župnijski dan z bogatim kulturnim in družabnim programom, obenem pa bodo blagoslovili celoten trg in mozaik, ki je delo p. Marka Ivana Rupnika.

Praznovanje župnijskega dneva se bo pričelo s sveto mašo ob 10. uri, ki jo bo vodil nadškof msgr. Stanislav Zore, po sveti maši pa se bo na trgu pred cerkvijo pričel program. V uvodu bo ob kratkem programu potekal blagoslov trga in mozaika, nato skupno kosilo, popoldan ob 14. uri pa se bo začel župnijski dan s kulturnim in družabnim programom. Uvod v program bo popestrila Godba Domžale.

Ob 16. uri bo zbrane nagovoril Gregor Čušin z monodramo: Hagada. Ob 17. uri bo potekala tombola (glavna nagrada električni skiro), ves čas vmes bo potekal tudi srečelov in poseben program za otroke. Celoten program bodo zaključili ob 18.uri. Vsa zbrana sredstva bodo namenjena za gospodarske potrebe župnije.

“Vsi lepo vabljeni, da ta dan preživimo skupaj kot ena župnija, kot eno občestvo. Naj nas celotna slovesnost med seboj povezuje. Sam trg nič ne koristi, če je prazen. Dajmo mu življenje!”, je v vabilu na župnijski dan zapisal domžalski župnik mag. Klemen Svetelj.

Miha Ulčar; Foto: Arhiv domžalca; Letak: Župnija Domžale

 

Tagi