Praznični izbor in spored filmov v Mestnem kinu Domžale

Ekipa Mestnega kina Domžale je pripravila izbor filmov in dogodkov, ki bodo za prihajajoči praznični december še posebej zanimivi. Toplo priporočajo ogled številnih izbranih filmov, ki so prejeli mednarodne nagrade in med ljubitelji filmskih platen poželi izjemno zanimanje, medtem, ko jim je kritika namenila številne pozitivne ocene.

V sodelovanju z Zvezo prijateljev mladine Domžale bo Mestni kino Domžale v decembrskih dneh omogočil brezplačne oglede izbranih mladinskih filmov.

»Vsak po svojih sposobnostih, vsakomur po njegovih potrebah!« Karl Marx

Švedski satirik Ruben Östlund (Višja sila, Kvadrat) svoje strupene bodice tokrat uperi v svet visoke mode in ekonomsko privilegiranih ter ustvari divje zabavno farso, v kateri se razredna hierarhija obrne na glavo.

Glavna nagrada v Cannesu. Več informacij o filmu je dostopnih tukaj.

V Mestnem kinu Domžale 8. decembra praznujejo Evropski filmski večer z najbolj optimističnim filmom o evtanaziji. Lepo vabljeni k ogledu filma, pogovoru o filmu in druženju po njem. Brezplačne vstopnice so že na voljo na blagajni. 

Emmanuelin oče André pri petinosemdesetih letih doživi kap, po kateri ostane paraliziran po desni strani telesa. Ko se v bolnišnici sooča z invalidnostjo, svojo hčerko prosi, naj mu pomaga končati življenje. Evtanazija je v Franciji prepovedana, zato se obrne na švicarsko organizacijo Pravica do dostojne smrti. Več informacij o filmu je dostopnih tukaj.

Gre za režiserjev prvenec, ki ga je navdihnilo njegovo lastno navdušenje nad vesoljem. To po njegovem ne prinaša le znanstvenih dosežkov, temveč odpira vrata domišljiji in pogumu, je pa tudi način spoznavanja samega sebe. Kakor je Jima za vesolje navdušil oče, je režiserja nekoč navdušila mama. Brezplačne vstopnice v sodelovanju z ZPM že na voljo na blagajni

Enajstletni Jim je navdušen nad vesoljem in znanostjo. Kaj ne bi bil, ko pa je njegov oče Graham priznan astrofizik, ki naj bi kmalu poletel v vesolje! Z očetom se preselita v majhno mesto z observatorijem, kjer naj bi Jim po mamini smrti dobil priložnost za svež začetek. V novi šoli ga takoj vključijo v tekmovanje za najboljši znanstveni projekt. Podrobnejše informacije o prejetih nagradah so dostopne tukaj

  • Kapa, nedelja, 11. 12. 2022 ob 18.00 uri

Kapa je čaroben film režiserja Slobodana Maksimovićaki, ki si zasluži vso pozornost. Uvrščen je bil v glavni tekmovalni program najpomembnejšega otroškega filmskega festivala na svetu, ki je konec oktobra potekal v Amsterdamu in drugih nizozemskih mestih. Brezplačne vstopnice v sodelovanju z ZPM že na voljo na blagajni.

Gre za družinsko božično avanturo. Erik ima devet let in živi v mladinskem domu. Najraje bi šel domov, k staršem. Nad Erikovim božičnim obiskom pa ni prav nič navdušena niti sedemletna Lučka. Ona bi raje deklico, za božič pa kužka. A kljub začetnemu nesoglasju, bo njun božični večer poseben.. Podrobnejše informacije o filmu so dostopne tukaj.

Najboljša božična romantična komedija vseh časov – še boljša v dobri družbi, v kinu, z res kičastim božičnim puloverjem in čajem. Love … oziroma … Christmas is all arround us …

Devet prepletenih zgodb prikaže zapletenost enega samega čustva, ki nas vse povezuje: ljubezni. Med glavnimi liki so David (Hugh Grant), čedni novoizvoljeni britanski premier, ki se zaljubi v mlado uslužbenko (Martine McCutcheon), Sarah (Laura Linney), grafična oblikovalka, katere predanost duševno bolnemu bratu zaplete njeno ljubezensko življenje, in Harry (Alan Rickman), poročen moški, ki ga premami privlačna nova tajnica.

Privoščite si prijetne praznične dni.

Petra Petravič; Foto: Mestni kino Domžale

 

Tagi