Potovanje vode

Fotografije iz natečaja Knjižnice Domžale

»Počakaj, da se vode umirijo. Takrat boš videl luno in zvezde, ki se zrcalijo v njej.«  ~Rumi

Voda je nenadomestljiva naravna dobrina, ki jo ogrožajo podnebne spremembe in vse večja poraba, zato smo v Knjižnici Domžale letošnji fotografski natečaj posvetili vodi. S tem smo želeli opozoriti na njen pomen in okrepiti v nas zavedanje o pomenu varovanja okolja, v katerem živimo.

Natečaj pripravljamo vsako leto. Letos je potekal od 23. junija 2023 do vključno 22. septembra 2023. Izjemno smo veseli in hvaležni vsem, ki se na natečaj odzovete in sodelujete. Ne gre toliko za tekmovanje kot za zbiranje spominov in bogatenje naše domoznanske zbirke, saj se teme natečaja vedno navezujejo na okolje v katerem živimo. Tu imamo v mislih kraje v Občini Domžale, Mengeš, Trzin, Moravče in Lukovica.

Na natečaju je sodelovalo 13 ljubiteljev fotografije, ki so skupno poslali 35 čudovitih podob vode v različnih oblikah in okoljih. Tričlanska žirija je imela tokrat res težko delo.

Vse prispele fotografije so na ogled tudi na razstavi v dvorani Knjižnice Domžale in sicer od 20. novembra do 3. decembra 2023.

Vsem sodelujočim čestitamo in se vam zahvaljujemo, vse ostale vabimo na ogled virtualne ali običajne razstave.

Avtor: Knjižnica Domžale; Foto: Knjižnica Domžale

Tagi