Postrvijada 2025 v Termah Snovik

Kulinarična in termalna sobota v objemu Tuhinjske doline

V Termah Snovik, le nekaj minut oddaljenih od Kamnika se obeta najbolj okusna in zabavna sobota poletja, in sicer bo na poletno soboto, 19. julija 2025 potekala tradicionalna Postrvijada, ki bo letos še posebej doživeta in kulinarično razvajajoča. V ospredju bo kraljevala tuhinjska postrv, ki je že sinonim za kuhinjo restavracije Potočka pod vodstvom chefa Grege Rozmana. Ribji meni bo obiskovalce popeljal v svet lokalnih okusov, svežih zelišč in domiselnih ribjih jedi.

Program dogodka po urah

Lokacije: notranji in zunanji bazeni, animacijski prostor ob jurčku na zunanjem bazenu

  • 10:00 – Vodna joga za odrasle (notranji bazen)
  • 10:00 – Ribja olimpijada za otroke (zunanji bazen)
  • 11:00 – Otvoritev Postrvijade & napoved nagradne igre »Master Filet Chef« – Predstavitev Chefovega ribjega menija (zunanji bazen)
  • 11:15–11:45 – Iskanje zlate ribice (zunanji bazen)
  • 12:00–12:30 – Potapljanje – podvodni lov (zunanji bazen Grčar) – Vodne igre za otroke (zunanji bazen)
  • 12:00–12:30 – Postani Master Filet Chef – zabavna igra za odrasle
  • 12:30–13:30 – Ustvarjalna delavnica: izdelovanje pisanih ribic
  • 12:30–13:00 – Prikaz in tekmovanje v filiranju postrvi pod budnim Chefovim očesom
  • 14:00–14:30 – Ribja štafeta: prenašanje ribe na loparju, skok v obroč, ribolov
  • 14:45–15:15 – Ribji Junior Chef – kuharska igra za otroke
  • 15:30–15:45 – Postrv na suhem – zabavna igra za odrasle (nagrada: gratis pivo ali termalni napitek)
  • 16:00–16:30 – Gibalno-plesna delavnica za otroke
  • 16:30–17:00 – Vodna aerobika (zunanji bazen)

Ribji meniji bodo na voljo v času kosila v restavraciji Potočka in na zunanjem bazenu. Jedi bodo pripravljene iz svežih lokalnih sestavin, začinjene z zelišči iz lastenga domačega vrta – prava razkošnost okusov, ki bo navdušila obiskovalce.

Obiskovalci se bodo lahko potegovali za:

  • Ribji meni v zunanjem jurčku
  • Kosilo – ribji meni za dve osebi v restavraciji
  • družinsko vstopnico za celodnevno kopanje

V primeru slabega vremena se program prestavi v notranji del termalnega kompleksa.

Tuhinjska dolina je znana po čisti vodi, termalni vodi – prav tu nastajajo najkakovostnejše postrvi z nežnim mesom in izrazitim okusom. Gojenje postrvi tukaj ni le kulinarična posebnost, temveč tudi trajnostna praksa, ki podpira lokalno gospodarstvo in ohranja naravno okolje. Tuhinjska postrv je v restavraciji Potočka na voljo že od odprtja restavracije, od maja 2004, dnevno dobavljena od lokalnih ribogojnic.

Ali ste vedeli?

  • Postrv je izredno priljubljena med športnimi ribiči, saj je borbena in hitra.
  • V Sloveniji poznamo več vrst: potočna postrv, šarenka, zlatovčica, jezerska postrv in soška postrv.
  • Barva postrvi se spreminja glede na okolje, v katerem živi – od srebrne do mavrične.

Pridite – bo zabavno, osvežujoče in (po)ribje okusno ob sproščenem druženju.

Avtor: Arhiv Term Snovik

 

Tagi