Ponovno se bodo srečevale Srčne srečnice

V okviru Kulturno prosvetnega društva Drouz je pred dvemi leti nastala sekcija s pomenljivim, zvenečim in zanimivim imenom. Srčne srečnice. Na srečanjih, ki potekajo 1x tedensko, se članice pogovarjajo, izmenjujejo mnenja ter poglede, saj si želijo in prizadevajo za konkretno delo na sebi z namenom, da bi živele življenje radostno in lepo. Srečanja pripravljajo tudi v letošnjem letu in lepo vabijo na prvo uvodno srečanje, ki bo predvidoma v petek 6. oktobra 2023, s pričetkom ob 19. uri.

Na preteklih srečanjih so se dekleta pogovarjala o različnih življenjskih temah, vendar na nekoliko bolj poglobljeni ravni, kot se lahko pogovarjamo v našem hitrem vsakdanjem tempu življenja. Dekletom različnih starosti pogovori pomenijo ogromno in so na svoja srečanja izjemno ponosna. Na preteklih srečanjih je beseda tekla o minljivosti, miru, svobodi, pomenu priložnosti, življenju, hvaležnosti, dihanju, etc.

Za letošnjo sezono so se odločile pogovorna srečanja še dodatno nadgradit in jih obogatit. Poleg poglobljenih pogovorov na izbrano temo si bodo udeleženke predajale tudi znanja o posebnih tehnikah, ki so vsakemu izmed nas lahko v pomoč pri gradnji in razvijanju ljubezni do sebe. Pogovori so deloma zasnovani kot delavnice, kjer začetnemu sproščanju sledi branje izbrane misli enega izmed modrecev, kar služi kot iztočnica in uvod v pogovor. Vsako srečanje se zaključi z dodelitvijo vaj, ki jih lahko udeleženke prakticirajo v času med enim in drugim srečanjem.

Ker so srečanja zasnovana kot poglobljeni pogovori, so medsebojno zaupanje in skrbno varovanje slišanega bistvena modusa, na katerih so srečanja osnovana.

Srčne srečnice se že veselijo novih pogovornih srečanj in lepo vabijo vse, ki v sebi čutijo, da bi želeli spregovoriti ali prisluhniti poglobljenim pogovorom o življenjskih temah, da se jim pridružijo.

Podrobnejše informacije o pogovorih in lokaciji srečanj so dostopne po e-mailu: ema.smodis@gmail.com, kjer sprejemajo tudi prijave.

Avtor: Petra Petravič; Foto: canva.com

 

Tagi