Poletne Bralne Poslastice za otroke in odrasle

Poletje je čas, ko večinoma pogosteje vzamemo v roke knjige, se zleknemo v senci in uživamo v obilici prostega časa. Knjižnica Domžale je ponovno »normalno« odprta in vam spet omogoča, da sami ponovno izbirate knjige na policah, kjer vas čaka bogata ponudba knjig za otroke in odrasle, odlično in kakovostno leposlovje, strokovne knjige, DVD- ji, CD-ji …

Če ste v zadregi, kaj bi izbrali, smo za vas pripravili Bralne Poslastice za otroke in odrasle. Knjižničarji smo v vsako vrečko vložili tri ali štiri knjige po svojem izboru, izbirate lahko med vrečkami različnih žanrov in za otroke vrečke različnih starostnih stopenj. Za otroke in mladino smo pripravili tudi različne bralno spodbujevalne projekte, otroke do 10. leta vabimo na Želvino poletno bralno popotovanje, od 10. leta dalje pa priporočamo zgibanko Poletje s knjigo. Pri obeh bralnih akcijah, vas čakajo lepe nagrade. Morda pa boste v knjigah naleteli na razglednice Zaklad se skriva v knjigah in Lov na besede. Vzemite si trenutek časa in nam vrnite odrezke razglednic, kjer ste nam napisali misli, odlomke, verze iz prebrane knjige. Tudi tu vas v zameno za ulovljene besede čakajo drobna darilca.

Če ste stari več kot 60 let in vam ni težko pisati in obujati spomine, vas vabimo, da sodelujte na literarnem natečaju Spomini na poletje. Vse, ki radi fotografirate, pa vabimo, da sodelujete na fotografskem natečaju Bralni kotiček in nam posredujete fotografije vaših sanjskih kotičkov za branje.

Toplo vabljeni med knjige!

Knjižnica Domžale; Foto: Janez Dolinšek

Tagi