Poletje v knjižnici Domžale

Tudi letos v Knjižnici Domžale v času poletnih počitnic pripravljamo različne dejavnosti za otroke, mladostnike in odrasle.

V juliju in avgustu vas vabimo k izposoji Čudežnih kovčkov, Pravljične lutkarije, Zvedavčkov in Bralnih poslastic. Izpolnite nagradni Poletni KRIŽ-KRAŽ, Premetanke ali rešite izzive 1, 2,3 znam! Knjižničarji smo za vas izbrali kvalitetno gradivo ter obilo idej za ustvarjanje in urjenje domišljije. Povabljeni v svet pravljic! Otroke med 6. in 10. letom vabimo, da se nam pridružijo na Želvinem poletnem bralnem popotovanju. Zgibanko z navodili in nalogami lahko dobijo na Oddelku za otroke in mladino. V seznam bralnih dni vpišejo, kaj so brali. Mama, oče, dedek, babica ali druga odrasla oseba pa bo s podpisom potrdil/-a, da so brali vsaj 20 minut na dan. Zbrati je potrebno tudi tri žige, vpisati podatke in jeseni oddati izpolnjeno zgibanko v Knjižnici Domžale ali njenih enotah. Vabimo pa tudi mlade bralce med 10. in 15. letom , da se nam pridružijo pri projektu Poletje s knjigo. Zgibanko z navodili lahko prevzamete na Oddelku za otroke in mladino. Poletje si popestrite s knjigami, izpolnite zgibanko in se potegujte za lepe nagrade.

V knjigah se skrivajo zgodbe, uganke, pesmice, potovanja v deželo znanja in odkrivanja skrivnosti … Tokrat smo v nekatere knjigi skrili zaklad tudi mi! Poiščite razglednice, napišite misel/narišite risbo in osvojite nagrado! Zaklad se skriva v knjigah je namenjeno vse otrokom do 15. leta.

Za odrasle bralce smo pripravili izbor kvalitetnega branja, najdete jih na oddelku za odrasle pod naslovom Knjižničarji priporočamo. Sodelujete lahko tudi v nagradnem kvizu Ali veste?, ki je poletno obarvan. Vabimo vas tudi, da na razglednico, ki bo skrita v nekaterih knjigah, napišete odlomek, ki vas je najbolj navdušil, prevzel ali pretresel. Lov na besede je namenjen odraslim bralcem. Za vas smo pobrskali po arhivu dejavnosti, ki smo jih v preteklih mesecih pripravili za vas. Za vas tedensko pripravljamo nove navdihe za branje Z naših polic in (IZ)BR@ANO. Spremljajte nas na našem YouTube kanalu.

Tudi v poletnem času pa bodo na ogled razstave, zato vabljeni k ogledu.

Sodelujte v fotografskem natečaju Bralni kotiček ali v literarnem natečaju Spomini na poletja. Vse podatke najdete na spletni strani Knjižnice Domžale.

Ne spreglejte poletnega urnika!

Avtor: Katja Šimenc, Knjižnica Domžale; Foto: Knjižnica Domžale

Tagi