Pogovorna postaja: Iz zakladnice kitajskih mitov

Slovenski knjižni sejem 2022 odpira vrata in založba Miš lepo vabi v torek, 22. novembra 2022 ob 17. uri na predstavitev knjige z naslovom Kitajski miti in legende, ki bo potekala v pogovoru s številnimi gosti. Knjiga bo izšla s podporo Konfucijevega inštituta v Ljubljani in podjetja Krka d.d. 

Ljudske zgodbe, miti in legende predstavljajo neusahljivo zakladnico motivov in tem, junakov in naukov. Odstirajo nam zgodovino in pomagajo razumeti sedanjost. V eno od takih zakladnic smo se odpravili na Kitajsko.

A kitajski miti so se skozi zgodovino večkrat preoblikovali, zlivali in razdrobili. Kako danes zbrati in upovedati kitajske mite? Kako z njimi nagovoriti sodobnega mladega slovenskega bralca in hkrati ostati zvest njihovi naravi?

Gostje Pogovorne postaje: Iz zakladnice kitajskih mitov bodo prof. Dr. Nataša Vampelj Suhadolnik, Jaka Vukotič, dr. Tina Ilgo, Huiqin Wang. Pogovor bo povezovala Tina Bilban.

Lepo vabljeni

 

*V času trajanja Slovenskega knjižnega sejma 2022, vas bodo knjige založbe Miš pričakale s posebnim sejemskim popustom, ki bo veljal tudi na spletu in sicer v sklopu e-knjižnega sejma, ki bo trajal še teden dlje, do 4. decembra 2022.

Petra Petravič; Foto: založba Miš

 

Tagi