Pogovori ob kavi: “Ko se prekinejo poti”

Na Občini Domžale od decembra 2023, potekajo ob pomembnih svetovnih oziroma mednarodnih dnevih ter praznikih županjini »Pogovori ob kavi«, ki se jih lahko udeležijo tako občanke in občani, kakor tudi vsi, ki želijo prisluhniti zanimivim pogovorom.

Februarski pogovor bo potekal ob svetovnem dnevu mokrišč, v petek, 2. februarja 2024, ob 8. uri v sejni sobi Občine Domžale z naslovom »Ko se prekinejo poti.«

Gostji pogovora bosta Špela Kaplja in Neja Meta Rojc iz društva iz društva za poglobljeno ekologijo Terra Anima.

Pogovor je namenjen ozaveščanju o pomenu in možnostih ohranjanja mokrišč, kot enih izmed svetovno najbolj ogroženih ekosistemov, predvsem zaradi izsuševanja, prekomerne rabe vode in drugih virov, onesnaževanja, v zadnjih letih pa tudi zaradi podnebnih sprememb.

Pomembne prebivalke mokrišč so tudi žabe, ki se spomladi odpravljajo po ustaljenih, a prekinjenih poteh, zato jih prostovoljci rešujejo s prenašanjem, medtem ko podhodi s stalnimi ograjami omogočajo dolgoročnejšo rešitve le-tega.

Število sedežev je omejeno, tako da prijave sprejemamo do zapolnitve prostih mest na enaslovu: piar@domzale.si in telefonski številki 01/721 0707.

Fotografije z dogodka bodo tudi javno objavljene.

Prisrčno vabljeni.

Občina Domžale

 

Tagi