Po dalmatinski pušeljc v Groblje

Ženska klapa Kamelije lepo vabi ljubitelje dalmatinske glasbe in slovenskih popevk v soboto, 17. septembra 2022, v Kulturni dom Groblje na koncert, ki so ga poimenovale Dalmatinski pušeljc.

Pisalo se je leto  2016, ko se je osem pevk iz Domžal in okolice z bogato zakladnico glasbenih izkušenj  povezalo pod umetniškim vodstvom Primoža Leskovca v skupino z eno samo veliko željo: uživati v petju. Še danes jih povezuje veselje do klapskega petja in prijetnega ženskega druženja.

Dalmatinske pesmi so posebej zapisane v njihovih srcih, svoj repertoar pa bogatijo s priredbami slovenskih popevk. V svoj pevski opus so po zaslugi Primoža Leskovca dodale tudi nekaj prirejenih Avsenikovih melodij.

V soboto, 17. septembra 2022, bodo ob 19. uri nastopile v Kulturnem domu Groblje in ob dalmatinski glasbi osvežile spomin na odhajajoče poletje. Nastop so poimenovale dalmatinski pušeljc, koncert dalmatinske glasbe, zapele pa bodo tudi nekaj dobrih slovenskih popevk. Gosta večera bosta vokalno-inštrumentalni duet Mat na kvadrat.

Lepo vabljeni

Petra Petravič; Foto: Ženska klapa Kamelije

 

Tagi