Odprtje razstave Miomire Šegina: Vse poti vodijo domov

V prostorih Centra za mlade Domžale si boste lahko od jutri, 20. maja 2021, ogledali razstavo fotografij iz Japonske, Šri Lanke, Portugalske, Nizozemske, Norveške in še kje. Vse fotografije so avtorsko delo naše sodelavke in vsestransko nadarjene umetnice Miomire Šegina.

»Ob enoletnem premoru in omejevanju na ozke meje države, regije, kraja se človek počuti utesnjeno, skoraj klavstrofobično. V času pred korono smo imeli vsi možnost potovati po svetu po dolgem in po čez. Spoznavanje bližnjih in daljnih dežel me je močno obogatilo in za to bogastvo sem neizmerno hvaležna. Potovanja nas veselijo, ker vemo, da se bomo na koncu lahko vrnili domov. Povsem drugačna so potovanja z enosmerno karto – če se nimaš kam vrniti. Tako stisko doživljajo mnogi begunci sveta, ki potujejo zato, da si rešijo življenje. Od tod mi je na misel prišel naslov razstave – Vse poti vodijo domov, da se zavemo, kako je svet lep in pisan, a da je dom mesto, kamor se lahko vrnemo na koncu vsake poti.« Pravi naša sodelavka, pisateljica, publicistka, fotografinja in slikarka Miomira Šegina, ki živi v Domžalah. Več o njenem delu si lahko ogledate na njeni spletni strani.

Na razstavi bo tokrat razstavljala fotografije iz Japonske, Šri Lanke, Portugalske, Nizozemske, Norveške in še kje. Ob upoštevanju aktualnih navodil vlade in NIJZ si boste fotografije lahko ogledali v prostorih Centra za mlade Domžale od jutri, četrtka 20. 5. 2021 dalje. Del razstave bo na voljo tudi preko spletne galerije.

Karin Božič Zupančič; Foto: Center za mlade Domžale

 

Tagi