Nejc Lisjak in prijatelji: “Pot do zdaj in pot naprej”

Kulturno društvo Mlin Radomlje vljudno vabi na koncert “Pot do zdaj in pot naprej”, ki bo v nedeljo, 4. septembra 2022, ob 19. uri v Kulturnem domu Radomlje.

Minilo je 7 let, odkar je bila v Radomljah premiera muzikala “Moje pesmi, moje sanje”. Muzikal, ki je v dvorano tamkajšnjega kulturnega doma privabil številčno množico ljudi. Nejc Lisjak, mladi igralec, režiser in prevajalec, se vrača v Kulturni dom Radomlje skupaj s prijatelji, s katerimi se bo sprehodil po že prehojeni gledališki poti ter se optimistično zazrl v prihodnost. Glasba bo prepletena z osebnimi izpovedmi in anekdotami.

Za Nejca Lisjak bo to prvi koncert izveden na opisan način in ob pričakovanju dogodka pravi: »Ta koncert bo zame poseben izziv. Pri petju sem vedno čutil posebne vrste strah, čeprav mi je peti v neizmerno veselje. Kadar sem stopil na oder v klasični predstavi, je bilo to mnogokrat brez treme, a takoj, ko je bilo treba na odru peti, se je živčnost kar naenkrat pojavila. Ob prigovarjanju profesorjev in prijateljev naj naredim kakšen bolj drzen korak, da bo strah pred interpretiranjem skladb v javnosti postal vse manjši ali pa vsaj lažje ukrotljiv, se je rodila ideja za ta dogodek.«

Nejc je že nastopal v številnih glasbeno-gledaliških projektih, v Radomljah je režiral uspešnice Annie, Pepelka in Druščina, lani pa je po uspešno opravljenih mednarodnih sprejemnih izpitih, dobil priložnost za študij na Manchester School of Theatre v Veliki Britaniji.

Gostje, ki mu bodo ta večer stali ob boku, so trije izjemni ustvarjalci in njegovi prijatelji. Vokalistki Željka Predojević Korošec in Gaja Sorč, ter Simon Dvoršak za klavirjem. Vsi so stari znanci in odlični interpreti muzikala. Program bo obsegal tako bolj kot manj znane skladbe iz muzikalov v slovenščini in angleščini.

Vstop je prost, priporočen pa je prispevek 10 €.

Petra Petravič;  Foto: Kulturno društvo Mlin Radomlje

 

Tagi