Na domžalsko veliko platno prihaja intimni dokumentarec Telo

V torek, 28. novembra 2023, ob 20. uri vabljeni v Mestni kino Domžale na ogled domžalske premiere dokumentarnega filma Telo. Po ogledu filma bo potekal filmski pogovor z ekipo filma.

Režiserka Petra Seliškar je dve desetletji spremljala bližnjo prijateljico Urško, ki se bori z redkimi avtoimunskimi boleznimi. Urška, nekoč manekenka, zdaj profesionalna pianistka, se sooča z nevsakdanjimi izzivi, pri tem pa nikoli ne izgubi svojega neuklonljivega duha.

Film združuje intimne pogovore, osebne arhive in impresionistične podobe, da bi se poglobil v skrivnosti človeškega telesa ter razkril moč umetnosti in prijateljstva.

Intimni dokumentarec raziskuje izjemno življenje in zapleteni notranji svet ženske, ki je dvajset let preživela na robu med življenjem in smrtjo. Zgodba o vztrajnosti in sprejemanju, o bolezni in zdravju, o povezanosti telesa in duha.

Režiserka dokumentarnega filma Telo je Petra Seliškar, rojena leta 1978 v Ljubljani. Študirala je na amsterdamski akademiji NAFTA ter na Northern Media School v Sheffieldu končala postdiplomski študij režije in produkcije. Leta 2003 je z življenjskim sopotnikom Brandom Ferrom v Sloveniji in Makedoniji ustanovila produkcijsko hišo Petra Pan Film, leta 2010 pa festival kreativnega dokumentarnega filma MakeDox. Njena filmografija vključuje dokumentarce Babice revolucije (2006), Mama Evropa (2014), Moj narobe svet (2016), Odpotovanje (2020) in druge.

Podrobnejše informacije o dokumentarnem filmu Telo so dostopne na spletni strani Kulturnega doma Franca Bernika Domžale.

Petra Petravči, Foto: Kulturni dom Franca Bernika Domžale

 

Tagi