Moja knjižnica povezuje! e-dogodki za najmlajše in odrasle

MOJA KNJIŽNICA POVEZUJE je sporočilo letošnjega Dneva splošnih knjižnic, ki ga praznujemo prav danes, 20. novembra. In tako se tudi v Knjižnici Domžale trudimo, da ostajamo v stiku z našimi bralci. Po prilagojenemu urniku smo vam na voljo – tudi v vseh krajevnih knjižnicah.

Za vas vsakodnevno pripravljamo e-dogodke, ki so namenjeni tako najmlajšim, kot tudi odraslim.

Danes ob 19.30 starše čaka #treningmožganov. Mag. Nastja Mulej, edina licencirana trenerka de Bonovih orodij razmišljanja v Sloveniji, je pripravila e-predavanja, ki potekajo preko aplikacije ZOOM. Orodja, metode in pristope razmišljanja bomo spoznavali in vadili po knjigi Naučite svojega otroka razmišljati.

Za najmlajše smo danes pripravili Igrarije – oglejte si Teci, teci smejko.

Vsak ponedeljek poslušamo e-pravljico in ustvarjamo z Laro. V tem tednu smo tako prisluhnili pravljici Žrebiček, koza in prašiček. Prihajajoči ponedeljek ne zamudite pravljice Luknjica.

V torek nas zopet čaka razmigovanje možgančkov. Če ste spregledali zabavne miselne igre, se jih lahko lotite zdaj. Nove skrivanke, kvizi, labirinti, uganke in še kaj, vas čakajo prihodnji teden. Ob 17.00 in 19.00 ne spreglejte pogovora z avtorji, ki ga pripravlja MIŠ založba in bosta potekala v okviru e- Slovenskega knjižnega sejma.

V sredo nas čaka nov potopis, ki ga pripravlja Franci Horvat. Tokrat spoznavamo Naravne bisere Slovenije. Povezave do potopisa bodo objavljene na naši spletni strani in FB.

V četrtek ne spreglejte nove pravljične urice in ustvarjalnice. Tudi tokrat vas čakajo zabavne in iskrene prigode pravljičnih junakov. Prihodnji četrtek bomo poslušali slovensko ljudsko pravljico O dečku, ki je imel rad oblake.

Jutri vas vabimo k ogledu priporočil za branje, ki smo jih pripravili za vas. V koledarju prireditev, jih boste našli pod naslovom Na valovih besed. Knjige, ki jih predstavljamo, so del naše zbirke. Lahko si jih rezervirate preko aplikacije mCobiss ali preko spleta (Moja knjižnica/katalog Cobiss+). Ne spreglejte tudi ostalih aktualnih informacij.

V Knjižnici Domžale soustvarjamo tudi zgodbe, ki so na portalu Kamra. Portal združuje vsebine s področja domoznanstva kot jih zdaj na tradicionalen način zbirajo in posredujejo splošne knjižnice in druge lokalne kulturne in druge ustanove. Kamra ponuja edinstven dostop do informacij, dokumentov, slik in drugega gradiva, ki ga hranimo in želimo deliti z vami slovenske splošne knjižnice, muzeji in druge lokalne kulturne ustanove.

Prihodnji teden vas bomo razveselili z novo razstavo – 100. obletnica rojstva Staneta Habeta in 70. rojstni dan Glasbene šole Domžale. Avtorica razstave je Tjaša Medved.

Spremljajte našo spletno stran in Facebook stran, kjer vas bomo obvestili, če bo prišlo do kakršnihkoli sprememb glede ponujanja storitev.

Knjižnica Domžale

 

Tagi