Mateja Vidrajz: Moja abeceda

Predstavitev izobraževalne knjige

Vabimo vas na predstavitev knjige Moja abeceda, ki je izobraževalna knjiga namenjena opismenjevanju otrok, ki v sebi skriva miselno igro iskanja vsiljivcev. Knjiga za učenje abecede je zasnovana tako, da je primerna za različne starosti otrok. Na predstavitvi knjige, ki bo v Knjižnici Domžale potekala v petek, 14. aprila 2023, ob 17. uri boste preizkusili še vajo izdelave svojih črk iz mehkih kosmatenih žičk. Obiskovalci predstavitve bodo lahko knjigo kupili s 15 % popustom.

Knjiga Moja abeceda vsako črko abecede predstavi z več predmeti v krogu. Za vsako črko je izbranih osem slik oziroma besed, ki so razumljive otrokom različnih starosti a hkrati spodbujajo k razmisleku, zato otroci tudi bogatijo svoj besedni zaklad. Na drugi strani je dodana miselna igra iskanja vsiljivcev. Najmanj en vsiljivec ima iskani zadnji glas.

Dodatna aktivnost je prosto sestavljanje zgodb z vključevanjem sličic na posamezni strani. S to vajo otroci krepijo svojo ustvarjalnost, abstraktno razmišljanje ter prepustijo domišljiji prosto pot.

Prednosti knjige Moja abeceda:

  • knjiga ne vsebuje besedila, zato znanje branja ni potrebno,
  • vsebuje miselno igro iskanja vsiljivcev,
  • spodbuja skupno ustvarjanje zgodb iz predstavljenih sličic kar poglablja vez z otrokom, bodri njegovo ustvarjalnost ter domišljijo,
  • knjigo lahko uporabljate več let: najmlajši ob sličicah spoznavajo nove besede,
  • predšolski in šolski radovedneži pa se učijo razlikovati glasove besed, se učijo abecede ter prepoznavanja črk,
  • pri izboru črk sem izbrala pisavo, ki je najbližji pravilom pravilnega pisanja.

Knjiga je primerna za otroke od 1-7 leta.

 

Tagi