Lisičja luna

Od izida knjige Lisičja una, ki je izšla pri založbi Miš, je minilo že nekaj polnih lun. A počakali so, da so dnevi ponovno postali daljši. In noči toplejše.

Predstavitev knjige Lisičja luna bo potekala v četrtek, 12. maja 2022, ob 20. uri v Astronomskem observatoriju Golovec (Pot na Golovec 25, Ljubljana).

Pogovor z avtoricama, pisateljico Mašo Ogrizek in ilustratorko Tino Dobrajc, bo vodila urednica dr. Tina Bilban. Odlomke iz knjige bo brala Maja Pan.

“Na Luno bomo poleteli na kot noč temnem, žametnem glasu Pavla Mihailovskega, ki ga bosta spremljala Tim Jerman na saksofonu in Jaka Špehar na klavirju. Če nam bo vreme naklonjeno, se zberemo pred observatorijem. V nasprotnem primeru bo predstavitev v stavbi,” so pred poletom na Luno še povedali v založbi Miš.

*Opazovanje bo mogoče le ob jasnem vremenu.

O Lisičji luni

Polna luna. Mama se je odpravila na nočno dežurstvo in Zoja bo preživela še en samoten večer v hiški na robu gozda. Iz premišljevanja jo zdrami predirljivo mijavkanje. Skozi strešno okno spleza za mačkonom in se povzpne med veje visokega hrasta. Naenkrat zagleda dvoje žarečih oči. Izgubi ravnotežje in omahne v globino …

Prične se potovanje, na katerem Zoja postane deklica-lisica. Bo na njem našla svoje pleme in svoj zimzeleni gozd?

Avtorica, Maša Ogrizek, nas popelje na fantastično pustolovščino v globine čarobnega Zimzelenega gozda. Kako se bodo mladi junaki soočili s spremembami, ki jih čakajo na obeh straneh Reke časa, v svetu starke Injami, kjer se počasi preobražajo v živali in v svetu svojih staršev, kjer se otroštvo počasi preveša v odraslost? Pravljični pretres temeljnih vprašanj spremljajo izjemne ilustracije akademske slikarke in ilustratorke Tine Dobrajc, ki ustvarijo čarobno atmosfero divjega gozda in ujamejo junake v njihovi preobrazbi.

Miha Ulčar; Foto: založba Miš

 

Tagi