Krstna uprizoritev Žigolo s. p. bo v Kamniku

Danes prihaja v Kamnik Domen Valič. 39-letni akademski igralec tokrat predstavlja svojo monokomedijo Žigolo s. p.. Da ne bo pomote – s. p. v tem oziru ne pomeni samostojni podjetnik, ampak kar se plača.

Organizatorji sicer napovedujejo monokomedijo, ki se bo približala zgodbi o zapeljevanju. Predstava naj bi na humoren, samovšečen, mestoma celo aroganten način uprizarjala žigola, ki bo odstiral raznolike vidike zapeljevanja žensk: kaj se sme, česa ne, kaj je sprejemljivo. Po besedah organizatorjev bo žigolo nek prevajalec, morda bolje rečeno tolmač »ženščine« v »moščino«, drugače povedano bo ženski ljubezenski jezik prevajal v moškega. Slednjim bo zaupal tisto, kar jim neprestano govore ženske, ženskam pa bo popihal na dušo z vsem, česar bi si želele slišati od moških.

Pod predstavo se podpisuje skladatelj, pisatelj, predvsem pa režiser Matej Mijatović, sicer 46-letni Domžalčan, ki z Domnom Valičem ne sodeluje prvič. Pred tem sta se ujela že v monokomediji Zapornik št. 3.2.3. Mijatović je v intervjuju leta 2017 dejal, da ga od vsega kulturno-umetniškega udejstvovanja najbolj mika režija, je pa 2016. izdal svoj knjižni prvenec z naslovom Festival.

Matej Mijatović ima domžalske korenine, tako da je izbira Kamnika za krstno uprizoritev predstave povsem logična poteza.

Po drugi strani je Domen Valič precej aktiven slovenski igralec, ki je diplomiral na Akademiji za gledališče, radio, film in televizijo. Na slednji je bil v zadnjem obdobju precej aktiven – na POP TV ga je bilo možno spremljati v telenovelah Usodno vino in kasneje še v Reki ljubezni, nazadnje pa se je pojavljal v precej sloviti slovenski humoristični seriji Ja, Chef!

Po besedah snovalcev predstave ljubezen in zdrava pamet ponavadi ne hodita z roko v roki. Gotovo pa pri predstavi hodita skupaj kvaliteten in preizkušen tandem igralec : režiser in všečen žanr, ki vas gotovo ne bo pustil ravnodušnih.

Kot se po naslovu sodeč plača žigola, se plača tudi predstavo. Ne bo pa v žepe potrebno poseči pregloboko, saj znaša vstopnina za današnjo uprizoritev v Domu kulture Kamnik 19 EUR po osebi. Po besedah Domna Valiča, kot je zapisal na družbenih omrežjih, naj bi bila že skoraj razprodana, zato vam svetujemo, da pohitite z nakupom.

Več o predstavi in nakupu vstopnic najdete na tej povezavi.

Avtor: Rok Učakar Grašič; Foto: Dom kulture Kamnik in 24ur.com.

Tagi