Knjižnica Domžale ponovno deluje po letnem urniku

Knjižnica Domžale vas ponovno vabi med svoje police po letnem urniku. 

Lepo vabljeni, da novo šolsko leto pričnete z obiskom hrama znanja in kulture. Ob tej priložnosti vas opominjamo, da je članstvo v Knjižnici Domžale za vse otroke do 18. leta brezplačno. Ko se včlanite v matično knjižnico Domžale, si gradivo lahko izposojate v vseh njenih enotah: Mengeš, Trzin, Ihan, Moravče in Šentvid pri Lukovici. S septembrom po običajnem urniku začne delovati tudi Bibliobus.

Leposlovno gradivo izposojamo za 14 dni, strokovno oz. poučno gradivo pa za 1 mesec z možnostjo podaljšanja. Vsak član ima dostop do aplikacije mCobiss, prek katere lahko brska po katalogu dostopnega gradiva, ga samostojno rezervira, podaljša in spremlja, kaj ima izposojeno in do kdaj.

Mladinski oddelek 

Otroci lepo vabljeni k izposoji leposlovnih in poučnih knjig za lažji začetek šolskega leta. Na mladinskem oddelku vas čaka nov septembrski kviz Križ kraž, ki vam ob naklonjeni sreči prinese lepo nagrado. Za izposojo imamo pripravljene bralne poslastice in vesele urice za različne starosti in bralne okuse.

Z izposojo igrač in družabnih iger začnemo 15. septembra po običajnem urniku, več informacij najdete na naslednji povezavi, s pravljičnimi uricami za najmlajše pa v mesecu oktobru.

Oddelek za odrasle 

Na oddelku za odrasle najdete najrazličnejše leposlovno in strokovno gradivo. V primeru, da želenega dela nimamo, se lahko poslužite možnosti medknjižnične izposoje – gradivo v tem primeru rezervirate prek obrazca, ki ga dobite v knjižnici, ali prek aplikacije mCobiss. Storitev je plačljiva po veljavnem ceniku.

Uraden začetek športne bralne značke je 23. 9., na svetovni dan športa. V četrtek, 28. septembra lepo vabljeni na literarno kavarno z avtorico Ireno Svetek, s katero bomo otvorili novo sezono bralne značke Okusimo besedo. V knjižnici lahko prevzamete zgibanki za obe bralni znački.

Z mesecem septembrom se zaključujejo nekateri poletni projekti, npr. Fotografskih natečaj Potovanje vode, Podjetniška bralna značka, Želvino poletno bralno popotovanje in Poletje s knjigo. Poskrbite, da fotografije in izpolnjene zgibanke dovolj zgodaj prinesete v knjižnico.

Knjižnica Domžale

Tagi