Klic dobrote 2021 – dobrodelni koncert za pomoč družinam v stiski

Slovenska karitas v sodelovanju z RTV Slovenija prireja 31. dobrodelni koncert KLIC DOBROTE, ki bo v sredo, 24. novembra 2021 ob 20.00 v dvorani Golovec v Celju. Neposredno ga bodo prenašali TV Slovenija, Radio Slovenija I. program in Radio Ognjišče.

Koncert bo potekal pod geslom »SRCE, ki sprejema«, ki je letošnje vodilo tedna Karitas in Klica dobrote. Geslo nas opozarja na osnovno človeško potrebo po bližini. Spodbuja nas, da se ustavimo in si vzamemo čas za drugega človeka. Da mu prisluhnemo, posvetimo vso pozornost in ga sprejmemo tudi v njegovi drugačnosti. Vabi nas tudi, da odgovorimo s solidarnostjo, prijazno besedo, darovi ali prostovoljstvom pri pomoči ljudem v stiski

Nastopajoči bodo tudi letos s svojim prostovoljnim nastopom nagovorili slovensko javnost. Trkali bodo na dobroto src in prinesli toplino v domove Slovenskih družin, ki so v stiski.

Na dobrodelnem koncertu bodo nastopili Orkester Cantabile pod vodstvom Marjana Grdadolnika, Patricija Avšič, Nuška Drašček, Mojca Bitenc Križaj, Irena Yebuah Tiran, Estera Stojko, Omar Naber, Kvatropirci, Ansambel Saša Avsenik, Petra Kodba, Neža Močnik in Simon Zgonc ter sodelavci Radia Ognjišče.

To bo tudi večer dobrih misli, ki jih bosta povezovala voditelja Bernarda Žarn, Jure Sešek in Žiga Bunič. Iz studia v Ljubljani pa nas bo nagovarjala s. Romana Kocjančič.

Scenarij Mojca Kepic in režija Tomaž Švigelj.

Podrobno o Klicu dobrote in možnosti za darovanje tudi na spletni strani: www.karitas.si/akcije/klic-dobrote.

V letu 2020 se je v času koncerta za družine v stiski zbralo 200.055,00 EUR. Z zbranimi sredstvi na koncertu in v spremljajočih akcijah Klica dobrote materialno pomoč vsako leto prejme preko 20.000 družin po vsej Sloveniji.

Gledalci in poslušalci se boste lahko v času koncerta ob neposrednem televizijskem in radijskem prenosu s telefonskim darovanjem aktivno vključili v akcijo. S koncertom želimo opozoriti na številne stiske družin, povabiti k darovanju in se zahvaliti vsem darovalcem za njihovo solidarnost.

Naša prošnja vsem ljudem dobrega srca je, da skupaj pomagamo družinam v stiski.

Avtor: Peter Tomažič

 

Tagi