Kamniške diagonale – pogovorni večeri

Ekipa Zavoda za turizem, šport in kulturo Kamnik vam bo na pobudo inovativnih in kreativnih sodelavcev iz kulture vsak drugi četrtek popestrila večere s pogovori s simboličnim naslovom Kamniške diagonale*. Sodelavci so se odločili, da kamniški in širši javnosti na zanimiv, sodoben in virtualen način predstavljajo tako svoje projekte in delo znotraj Zavoda, kot tudi delovanje vseh akterjev, ki gradijo kamniško kulturo, turizem in šport, brez katerih si težko zamislimo utrip in razvoj Kamnika. Kamniške diagonale torej v sebi nosijo zasnovo in potencial za mega oddajo v živo, kjer se bodo strokovnjaki znotraj Zavoda pogovarjali s kulturniki, turističnimi delavci oziroma nosilci turizma v Kamniku, športniki in športnimi delavci in na ta način dali pečat kamniški kulturi, turizmu in športu.  Kamniške diagonale bodo poslej vaš vir informacij o novostih na področjih kamniške kulture, turizma in športa, projektih, doživetjih, avtentičnih zgodbah o ljudeh. Oddaje si bo možno ogledati na YouTube kanalu Doma kulture Kamnik ter FB profilu Živim Kamnik.

Vsak gost bo v oddajo s seboj prinesel svojo energijo, lokalne posebnosti, tudi kakšen lokalni trač in zabavne zgodbe o turistih pa tudi o sokrajanih. Sodelavci vseh treh ekip bodo moderatorji oddaj in bodo svoje goste vzeli pod drobnogled pozitivizma saj želijo dvigovati motivacijo, pozitivni delovni naboj, buditi vizije na vseh treh pomembnih področjih življenja in delovanja Kamničanov in Kamničank ter v teh časih, ko smo vsi na preizkušnjah, vnašati pozitivnega duha v dnevne sobe gledalcev oddaje.

Za premierno oddajo, ki bo na omenjenih kanalih potekala v živo v četrtek, 25. marca 2021 ob 20.00 uri, so se na vabilo odzvali zanimivi gostje:

Za področje kulture – Marko Kumer, strokovnjak za industrijsko dediščino, zaposlen v Medobčinskem muzeju Kamnik. Z gostiteljem, Goranom Završnikom iz ekipe kulture ter koordinatorjem kamniške kulture, se bosta pogovarjala o uspehih in tudi zamujenih priložnostih kamniške industrijske dediščine.

Za področje turizma – Mark Anžur, direktor podjetja Velik planina d.o.o. in Julija Slapnik, direktorica Alpine resorts, ki so nosilec kulinarične ponudbe Sladki kot in pa eden od ponudnikov koč v turistične namene (ostale bomo predstavili v prihodnjih oddajah). Z njunim gostiteljem, Samom Surino, vodjem turizma, se bodo pogovarjali o razvoju in viziji turizma na Veliki planini, ki je trenutno precej vroča tema tudi v nacionalnih medijih.

Za področje športa – Robert Prosen, predsednik Športne zveze občine Kamnik. Z gostiteljem, Francijem Kramarjem, vršilcem dolžnosti direktorja Zavoda, se bosta pogovarjala o zgodovini, pomenu in statusu Športne zveze Kamnik, o uspešnih kamniških društvih, o problemih športne infrastrukture in še marsičem.

Želimo vam veliko zabave in veselja ob gledanju Kamniških diagonal. Ekipa Zavoda si želi, da nas diagonala povezuje vsak dan, ne le vsak drugi četrtek v mesecu.

* Diagonala ni bližnjica, ampak možnost, da se direktno vidi na drugi breg, če ti nekaj slučajno zastira pogled…

Avtor: ZTŠK Kamnik; Foto: ZTŠK Kamnik

 

Komentarji uporabnikov
Tagi