Jože Skok: Po poteh zabavne glasbe

Lepo vabljeni v torek, 4. aprila 2023, ob 18. uri v dvorano Knjižnice Franceta Balantiča Kamnik na pogovor in predstavitev knjige Po poteh zabavne glasbe avtorja Jožeta Skoka.

Jože Skok je upokojen radijski novinar, ki se je v zadnjih letih še posebno posvečal zgodovini zabavne glasbe na širšem domžalskem območju. Konec leta 2020 je izdal prvo knjigo Zabavni ansambel na Domžalskem. Leta 2022 je izšla že njegova druga knjiga z naslovom Po poteh zabavne glasbe. V knjigi je bogato dokumentirano glasbeno dogajanje v 60-ih in 70-ih letih prejšnjega stoletja na Domžalskem in Kamniškem. V knjigi srečamo tudi spomine na kamniške skupine.

Avtor knjige, Jože Skok, pravi: “V knjigi je zajet čas, ko smo polni mladostnega zanosa spremljali delovanje glasbenih skupin in posameznikov na domžalskem koncu naše lepe dežele. Vsak po svoje so pripomogli, da smo ob takrat aktualni glasbi uživali, se družili in se imeli lepo, saj je bilo okolje z glasbo tedaj dobesedno zasičeno.”

Pogovor z avtorjem bo vodil Frank Vengust, član skupine Kamniktiti, v pogovor pa bo sodeloval tudi Stane Sitar, član skupine Jogi.

Petra Petravič; Foto: Knjižnica Franceta Balantiča Kamnik

Tagi