Javna projekcija dokumentarnega filma Korenine moje domovine

Po premierni predstavitvi dokumentarnega filma Korenine moje domovine, ki je bila zaprtega tipa in je potekala v četrtek, 22. septembra 2022, v dvorani Marjance Ručigaj v Trzinu, se zaradi izjemnega zanimanja ustvarjalci filma podajajo na gostovanja po Sloveniji.

Dokumentarni film, ki pripoveduje zgodovino naše domovine in njene dragocenosti je bil realiziran v okviru študijskega krožka Etno – fletno pod mentorstvom Branke Urbanija.

V 36 minutnem filmu sodeluje 18 kompetentnih pričevalcev, strokovnjakov, ki so z različnih področij življenja in dela podajali zanimive informacije ter dejstva o izvoru slovenskega naroda. Vse to na osnovi različnih odkritij in novodobnih raziskovanj, ki so že znanim dejstvom zadala povsem nove razsežnosti. Tudi zato je zanimanje za film izjemno.

O vsebini in zakulisju snemanja filma smo povprašali njegove ustvarjalce, prebivalci lokalnih občin Trzina, Mengša, Domžal, etc pa lepo vabljeni na brezplačen ogled filma in pogovorno predstavitev z nastopajočimi gosti, ki bo potekala v četrtek, 23. februarja 2023, od 18. do 20. ure v dvorani Marjance Ručigaj v Trzinu.

Petra Petravič; Foto: Akademija za dizajn in antropologijo

Tagi