Izšla je nova številka Slamnika – september 2022

Izšla je septembrska številka Slamnika. Glasilo Slamnik je osrednji tiskani informator o življenju in delu v občini Domžale, ki ga brezplačno prejemajo vsa gospodinjstva v občini Domžale. Glasilo Slamnik lahko najdete tudi na našem portalu pod zavihkom – Glasilo Slamnik na spodnji strani portala, kjer si je možno ogledati vse Slamnike od leta 2013 do nove septembrske številke v letu 2022.

V nadaljevanju si lahko preberete uvodni nagovor urednice Slamnika, v katerem razkriva vsebino nove septembrske številke.

Drage bralke, dragi bralci,

s septembrom smo vstopili v novo šolsko leto, ki je nas in naše otroke hitro prestavilo v bolj ali manj zahtevno obdobje. In prav zaradi tega, ker so današnji otroci pogosto preobremenjeni z vsemi šolskimi in izvenšolskimi obveznostmi, je še toliko bolj pomembno, da poskrbimo tudi za njihovo zabavo in sprostitev. V septembru je obilo priložnosti za smeh in igro nudil Hroščkov festival z domžalsko maskoto hroščkom Simonom v Češminovem parku, na katerem se je zbrala prava množica otrok in njihovih staršev. V oktobru pa bo v Tednu otroka ZPM Domžale pripravila številne aktivnosti za otroke, na katere so vabljeni prav vsi, ki jih bo ponudba nagovorila. Podrobnejši program ob Tednu otroka lahko najdete tudi v Slamniku.

V letošnjem letu praznujemo 20 let Zavoda za šport in rekreacijo Domžale. Ob tej priložnosti vam podrobneje predstavljamo zavod, njegov razvoj in glavne naloge. Marsikaj o zgodovini ne le zavoda, temveč športa in rekreacije v naši občini na splošno, povedo številčni podatki. Tako imamo v občini registriranih 142 športnih in rekreativnih društev. A ocenjujemo, da jih je od tega zgolj 80 do 85 tudi aktivnih. Zanimiv je tudi podatek, da se v naši občini organizirano ukvarja s športom in rekreacijo petina prebivalcev.

V Velikem intervjuju je naš sogovornik Senijad Ibričić, športni direktor NK Domžale, ki zase pravi: »Kopačke so na klinu, a z nogometom ni še konec.« Za domžalski klub je odigral 185 tekem, zabil 49 golov in prispeval 37 asistenc. Kdo je Ibro, kaj vse je zanimivega doživel kot nogometaš in kaj bo počel poslej, nam je zaupal v tokratnem pogovoru za Slamnik.

V rubriki Aktualno iščemo odgovore na številna vprašanja v zvezi z nenavadnim dogajanjem na zemljišču na južnem delu Štude, na katerega nas je opozorila dolgoletna predsednica Krajevne skupnosti Simona Jenka Vera Banko. Okoli zemljišča, katerega lastnik je podjetje Šuštar Trans, na njem pa naj bi v prihodnosti postavil obrat za predelavo odpadnega blata in zemljin, je v začetku septembra v dolžini več kot 300 m zrasla visoka betonska ograja, ob tem pa je bil izveden tudi poseg v strugo Mlinščice, ki teče ob njem.

Domžalčanka Almira Zemljič pa je tokratni Obraz Domžal, saj ravno v teh dneh praznuje svoj 90. rojstni dan.

Vabljeni k branju Slamnika.

Špela Čarman, odgovorna urednica

 

Tagi