Izšla je nova številka Slamnika – oktober 2021

Izšel je oktobrski Slamnik, osrednji tiskani informator o življenju in delu v občini Domžale, ki ga brezplačno prejemajo vsa gospodinjstva v občini Domžale. Glasilo Slamnik lahko najdete tudi na našem portalu pod zavihkom – Glasilo Slamnik na spodnji strani portala, kjer si je možno ogledati vse Slamnike od leta 2013 do nove oktobrske številke v letu 2021.

V nadaljevanju si lahko preberete uvodni nagovor urednice Slamnika, v katerem razkriva vsebino nove oktobrske številke Slamnika.

Drage bralke, dragi bralci,

ker je oktober mesec varčevanja, smo v tokratni Temi meseca pogledali, kakšna je povprečna plača v Dom- žalah glede na slovensko povprečje, in ugotovili, da je ta nižja od povprečja. V nadaljevanju prispevka smo poiskali odgovore na vprašanja, za katere verjamemo, da vam bodo pomagali pri tem, da boste lažje vpeljali varčevanje v svoj vsakdan. Predvsem pa smo se s pomočjo strokovnjakov potrudili odgovoriti na dve ključni vprašanji: Kako privarčevati? in Kako varčevati?

V oktobru pa ne obeležujemo samo meseca varčevanja, ampak tudi teden otroka. Zato smo k pogovoru v Velikem intervjuju povabili Karlino Strehar, predsednico ZPM Domžale, za katero lahko rečemo, da se izzivov ne ustraši, pač pa išče rešitve, kako pomagati vsem tistim, ki se po pomoč obrnejo. V letu 2021 je teden otroka posvečen igri, ki za otroke ostaja pomemben element povezovanja in druženja, v tem duhu pa tudi naša sogovornica poudarja, da se z druženjem otroci veliko naučijo in da bo potrebno veliko delati na tem, da bomo po epidemiji ponovno znali sobivati drug z drugim.

Ker v letošnjem letu praznujemo 30 let poklicnega gasilstva v občini Domžale, smo pogledali v zgodovino razvoja Centra za zaščito in reševanje Domžale, ki letos praznuje peti rojstni dan, odkar je začel s svojim delovanjem kot javni zavod. Lahko pa bi zapisala tudi 31., saj je bil Center požarne varnosti skupna investicija nekdaj velike občine Domžale in nekdanjega podjetja Helios, slavnostno odprt oktobra 1990. Pogovarjali smo se tudi z Matjažem Korošcem, predsednikom Gasilske zveze Domžale.

V rubriki Obrazi Domžal vam predstavljamo mamo in hčerko, Aleksandro Koprivnikar in Andrejo Gradišek, ter Zadrugo Jarino, ki predstavlja uspešno zgodbo povezovanja. O skrbi za svoje telo je spregovorila tudi Domžalčanka Nataša Gorenc, trenerka fitnesa.

Na straneh športa lahko poleg rednih novičk iz sveta športa pobliže spoznate ženski nogomet. O naravi ženskega nogometa ter o tem, v čem se razlikuje od moškega, smo se pogovarjali z Manco Jereb, novoizvoljeno članico izvršnega odbora Medobčinske nogometne zveze Ljubljana, sicer nekdanjo nogometašico in zdaj sekretarko v Ženskem nogometnem klubu Radomlje.

Vabljeni k branju Slamnika.

Špela Čarman, odgovorna urednica

 

Tagi