Izšla je nova številka Slamnika – november 2022

Izšla je novembrska številka Slamnika. Glasilo Slamnik je osrednji tiskani informator o življenju in delu v občini Domžale, ki ga brezplačno prejemajo vsa gospodinjstva v občini Domžale. Glasilo Slamnik lahko najdete tudi na našem portalu pod zavihkom – Glasilo Slamnik na spodnji strani portala, kjer si je možno ogledati vse Slamnike od leta 2013 do nove novembrske številke v letu 2022.

V nadaljevanju si lahko preberete uvodni nagovor urednice Slamnika, v katerem razkriva vsebino nove novembrske številke.

Drage bralke, dragi bralci,

tokrat je zaradi lokalnih volitev Slamnik izjemoma izšel na začetku novembra in z razširjeno vsebino na 56 straneh. Na straneh Slamnika najdete tudi vse podrobnosti v zvezi z lokalnimi volitvami.

Naslovna tema oktobrskega Slamnika je žal opozorilo, da so na področju šolstva nujne spremembe. Na nas se je namreč obrnila ravnateljica Osnovne šole Preserje pri Radomljah Ana Nuša Kern, ki je v pismu opozorila na težave, s katerimi se njihova in druge domžalske osnovne šole soočajo zadnje tedne in mesece, nekatere celo leta. V tokratni Slamnikovi izvidnici smo se zato odpravili na teren in prisluhnili izzivom šol, med katerimi še posebej izstopa prav radomeljska, ki se ponaša tudi z nadpovprečno velikim številom učencev.

V Temi meseca pa se vam predstavi Osnovna šola Rodica, ki je septembra 2022 praznovala 50 let, odkar je odprla svoja vrata učencem iz Jarš, z Rodice, Vira in Količevega. Častitljivo obletnico so delavci in učenci šole počastili s pripravo obsežnega zbornika in v Slamniku si lahko preberete krajši povzetek razvoja šole skozi čas.

V velikem intervjuju je naš sogovornik Boris Kopitar, ki ga pozna sleherni slovenski ljubitelj narodnozabavne glasbe. Z njo je globoko povezano njegovo življenje, ki se je letos oktobra spletlo v okrogli življenjski jubilej.

Na straneh, namenjenih spoznavanju Obrazov domžalske tržnice, vam predstavljamo Damjano Ostanek Heric in Tadeja Herica s kmetije Ostanek. Svojo odlično zelenjavo, ki jo predelajo tudi v okusne vložnine, že desetletje ob sobotah prodajajo na domžalski tržnici. Pohvalijo se lahko s prvovrstnimi vrtninami, na katere marsikdo rad počaka tudi v daljši vrsti.

Sicer pa se v Domžalah lahko veselimo nove pravljične dogodivščine v naravi. V oktobru smo namreč dobili novo pravljično-doživljajsko pot, imenovano Vilinski Homec, ki poteka po Homcu in Homškem hribu, in bo po Pravljičnem Šumberku še dodatno popestrila ponudbo družinskega turizma v Domžalah.

Vabljeni k branju Slamnika.

Špela Čarman, odgovorna urednica

 

Tagi