Izšla je nova številka Slamnika – november 2021

Izšel je novembrski Slamnik, osrednji tiskani informator o življenju in delu v občini Domžale, ki ga brezplačno prejemajo vsa gospodinjstva v občini Domžale. Glasilo Slamnik lahko najdete tudi na našem portalu pod zavihkom – Glasilo Slamnik na spodnji strani portala, kjer si je možno ogledati vse Slamnike od leta 2013 do nove novembrske številke v letu 2021.

V nadaljevanju si lahko preberete uvodni nagovor urednice Slamnika, v katerem razkriva vsebino nove novembrske številke Slamnika.

Drage bralke, dragi bralci,

v sklopu urejanja centra Domžal je Občina Domžale po ure­ditvi Kolodvorske ulice zdaj zaključila urejanje ploščadi pred veleblagovnico, ki bo v prihodnosti povezana tudi z naslednjo pomembno investicijo na območju centra Domžale, s širitvijo Zdravstvenega doma Domžale, katerega fasada bo sooblikovala identiteto nove peš cone vse do stavbe Univerzale in Janežičeve vile. Podrobnostih prenove vam predstavljamo v tokratni Temi meseca.

V Velikem intervjuju smo se pogovarjali z gorskim kolesarjem Mitjo Tancikom, ki nas popelje ter povabi v svet kolesarjenja, ki tudi med Slovenci postaja vse bolj priljubljen šport. Domžale bodo namreč vsak čas bogatejše za še eno kolesarsko pridobitev, ki nastaja na Šumberku – nov MTB kolesarski poligon, ki bo ponujal označene kolesarske poti, ki bodo zagretim kolesarskim navdušencem pomagale pridobiti veščine, ki jih potrebujejo za varno kolesarjenje po MTB progah.

Ob 30. obletnici poklicnega gasilstva v občini Domžale smo se skozi zgodovino Centra za zaščito in reševanje Domžale sprehodili ob pomoči najpomembnejših dejavnikov delovanja katerekoli organizacije – zaposlenih. Spoznajte, kako ga doživljajo ljudje, ki so del tega dela.

Lions klub Domžale je bil ustanovljen v letu 1996 in letos praznuje jubilejnega četrt stoletja. Danes ga sestavlja 18 članov in članic, ki jih združuje predvsem želja, da pomagajo v domžalskem okolju in širše. Njihovo delo vam predstavljamo v rubriki Aktualno.

Kruh ima svojo dušo. In vonj, so prepričani v domžalski pekarni Kancilija, ki je v letošnjem letu prejela Nagrado Občine Domžale za generacijsko vztrajanje, ohranjanje kakovosti pekovske obrti, izjemen ter nenadomestljiv prispevek k domžalski identiteti in razvoju ter ugledu občine Domžale. Predstavljamo vam njihovo zgodbo, ki se je začela pisati okoli davnega leta 1904.

Vabim vas k branju Slamnika, v katerem lahko izveste veliko o življenju domžalskih društev, kulturnih dogodkih našega kraja ter športnih dosežkih Domžalčanov in Domžalčank.

Špela Čarman, odgovorna urednica

 

Tagi