Izšla je nova številka Slamnika – november-2-2022

Izšla je novembrska številka Slamnika. Glasilo Slamnik je osrednji tiskani informator o življenju in delu v občini Domžale, ki ga brezplačno prejemajo vsa gospodinjstva v občini Domžale. Glasilo Slamnik lahko najdete tudi na našem portalu pod zavihkom – Glasilo Slamnik na spodnji strani portala, kjer si je možno ogledati vse Slamnike od leta 2013 do nove novembrske številke v letu 2022.

V nadaljevanju si lahko preberete uvodni nagovor urednice Slamnika, v katerem razkriva vsebino nove novembrske številke.

Drage bralke, dragi bralci,

volivke in volivci v Domžalah ste svoje mesto predali v roke novi županji Renati Kosec, ki je na letošnjih lokalnih volitvah s 55,65 % prepričljivo zmagala že v prvem krogu. V občinski svet se je izmed sodelujočih dvanajstih list uspelo uvrstiti sedmim, in sicer je daleč največ mandatov, kar trinajst, osvojila Lista Renate Kosec – lista povezovanja in sodelovanja. Več o lokalnih volitvah si lahko preberete v Temi meseca. Tako se Domžale po šestnajstih letih poslavljajo od župana Tonija Dragarja, njegovo zadnjo kolumno pa lahko preberete na straneh Urada župana.

Poleg nove županje pa se Domžale lahko pohvalijo tudi z novo predsednico, saj je bila za prvo predsednico Slovenije izvoljena Radomljanka Nataša Pirc Musar, ki je na volitvah za predsednika Republike Slovenije kandidirala kot neodvisna kandidatka s podporo volivk in volivcev.

V tokratnem Velikem intervjuju je naš gost Jure Matičič, soustvarjalec Kulturnega doma Franca Bernika Domžale že več kot 20 let, ki je z letošnjim junijem zasedel mesto direktorja KD FB. Čeprav je Jure del ekipe že “od nekdaj”, pa se z njegovim prevzemom vodenja kulturnega doma dogajajo tudi spremembe.

Na kulturnih straneh vas vabimo k ogledu bogate zapuščine mojstra arhitekture, Jožeta Plečnika, ki je tokrat na ogled skozi objektiv fotografa Petra Nagliča. Na športnih straneh pa vam v intervjuju z Alešem Stanislavom Stražarjem, predsednikom Društva za raziskovanje jam Simon Robič Domžale, pobližje predstavljamo čudoviti podzemni svet Domžalsko-moravškega osamelega krasa.

Volilni mesec je tako za nami, bližajo se praznični časi, ki bodo tudi v Domžale prinesli čarobno vzdušje prazničnih dni. Kaj vse se bo dogajalo in kdaj, lahko izveste, če pobrskate po tokratnem Slamniku

Vabljeni k branju Slamnika.

Špela Čarman, odgovorna urednica

 

Tagi