Izšla je nova številka Slamnika – marec 2022

Izšla je nova številka Slamnika. Glasilo Slamnik je osrednji tiskani informator o življenju in delu v občini Domžale, ki ga brezplačno prejemajo vsa gospodinjstva v občini Domžale. Glasilo Slamnik lahko najdete tudi na našem portalu pod zavihkom – Glasilo Slamnik na spodnji strani portala, kjer si je možno ogledati vse Slamnike od leta 2013 do nove marčne številke v letu 2022.

V nadaljevanju si lahko preberete uvodni nagovor urednice Slamnika, v katerem razkriva vsebino nove marčne številke Slamnika.

Drage bralke, dragi bralci,

ustanovitev Mestne občine Domžale leta 1952 je velika prelomnica v upravnem razvoju domžalske občine. V letošnjem letu obeležujemo sedemdeseto obletnico, kar bomo še posebej slavnostno obeležili na slavnostni seji ob občinskem prazniku, v torek, 19. aprila, v Kulturnem domu Franca Bernika Domžale. Na slavnostni seji pa bodo tako kot vsako leto podelili priznanja Občine Domžale za leto 2021.

Temo meseca posvečamo ozaveščanju o avtizmu, ozaveščanju celotne družbe o ustvarjanju primernih pogojev za učenje, življenje, skrb in delo oseb z avtizmom. Avtizem ni bolezen, ampak je razvojno stanje in vpliva na to, kako možgani procesirajo informacije. Pojavlja se v več oblikah glede na stopnjo težavnosti in traja vse življenje. Predstavljamo vam pobudo za projekt Domžale – avtizmu prijazno mesto po modelih iz tujine.

V Velikem intervjuju gostimo Žigo Čamernika, dramskega igralca, novinarja, pedagoga in kritika, ki je že skoraj četrt stoletja močno prisoten in povezan z Domžalami. Spoznajte človeka odprtega srca in svobodne duše, globoko predanega vsemu, kar počne. Med drugim si v Slamniku lahko redno preberete njegovo filmsko kritiko.

Tako kot tradicionalno vsako leto je tudi letos ob 1. marcu, ko praznujemo svetovni dan Civilne zaščite na pobudo župana Tonija Dragarja poveljnik Civilne zaščite Republike Slovenije podelil nagrade Civilne zaščite Domžale. Spoznajte letošnje nagrajence.

Domžalske občinske svetnice in svetniki so se v četrtek, 17. marca 2022, sestali na 21. redni seji Občinskega sveta Občine Domžale, na kateri so obravnavali dvanajst točk dnevnega reda, med drugim so obravnavali in potrdili letošnje občinske nagrajence. Podrobnosti o seji si lahko preberete na strani Občinskega sveta.

Vabim vas tudi k branju najrazličnejših društvenih, kulturnih, športnih, šolskih in ostalih aktualnih novic.

Špela Čarman, odgovorna urednica

Tagi