Izšla je nova številka Slamnika – maj 2022

Izšla je majska številka Slamnika. Glasilo Slamnik je osrednji tiskani informator o življenju in delu v občini Domžale, ki ga brezplačno prejemajo vsa gospodinjstva v občini Domžale. Glasilo Slamnik lahko najdete tudi na našem portalu pod zavihkom – Glasilo Slamnik na spodnji strani portala, kjer si je možno ogledati vse Slamnike od leta 2013 do nove majske številke v letu 2022.

V nadaljevanju si lahko preberete uvodni nagovor urednice Slamnika, v katerem razkriva vsebino nove majske številke Slamnika.

Drage bralke, dragi bralci,

majska naslovnica Slamnika izpostavlja pozitivno zgodbo Osnovne šole Roje, ki je v sodelovanju s timom učiteljev in zunanjih sodelavcem v naše mesto, našim čudovitim otrokom s posebnimi potrebami, pripeljali nov projekt – MUSInC. Projekt, ki odpira tudi tista vrata njihovega sveta, ki jih z drugačnimi metodami morda niso znali odpreti. Tako je glasba postala medij vključevanja otrok s posebnimi potrebami. Več o samem projektu in njegovem doprinosu si lahko preberete tudi v majski Temi meseca.

Namesto Velikega intervjuja vam tokrat na dveh straneh predstavljamo Domžalčanko Ivanko Brodar, mojstrico krofov, flancatov in potic, ki je v letošnjem letu dopolnila častitljivih 90 let. Vedno nasmejana in mladostna je Ivanka najbolj srečna in vesela, če je v soboto lahko na domžalski tržnici, kjer v hišici Ivankinih dobrot pozdravlja svoje prijatelje, klepeta z znanci in kupci njenih tradicionalnih sladkih izdelkov.

Glas mladih zastopata Živa Smole, mlada umetnica, ki je v četrtek, 19., in petek, 20. maja, v organizaciji Galerije Domžale na prenovljeni ploščadi Vele postavila začasno umetniško intervencijo z naslovom Dnevna soba, ter arhitekt mlajše generacije Jernej Girandon. Oba sta nam zaupala svoj pogled na naše mesto.

Ker v letošnjem letu mineva 50 let od odprtja Muzeja Jelovškovih fresk v grobeljski cerkvi, ki se ga mnogi spominjajo tudi po odmevnih stilnih koncertih, ki so se zaradi različnih vzrokov kasneje preselili v dvorano KD Franca Bernika v Domžalah, je spomin nanje na kulturnih straneh Slamnika povzel Tomaž Habe.

V Slamniku začenjamo tudi z novo rubriko Obrazi domžalske tržnice, v kateri vam bomo vsak mesec predstavili enega od ponudnikov domačih izdelkov. Verjamemo namreč, da je pomembno vedeti, od kod prihaja in kakšna je hrana, ki se znajde na naših krožnikih.

Majski Slamnik pa vam prinaša tudi informacije o številnih kulturnih in športnih prireditvah, ki se nam obetajo v naslednjem mesecu. Izberite tiste, ki vas najbolj nagovorijo.

Vabljeni k branju Slamnika.

Špela Čarman, odgovorna urednica

 

Tagi