Izšla je nova številka Slamnika – maj 2021

Izšel je majski Slamnik, osrednji tiskani informator o življenju in delu v občini Domžale, ki ga brezplačno prejemajo vsa gospodinjstva v občini Domžale. Glasilo Slamnik lahko najdete tudi na našem portalu pod zavihkom – Glasilo Slamnik na spodnji strani portala, kjer si je možno ogledati vse Slamnike od leta 2013 do nove majske številke v letu 2021.

V nadaljevanju si lahko preberete uvodni nagovor urednice Slamnika, v katerem razkriva vsebino nove majske številke Slamnika.

Drage bralke, dragi bralci,

pomlad nam je poleg obilo dežja končno prinesla tudi izboljševanje epidemioloških razmer ter posledično težko pričakovano sproščanje ukrepov. V pričakovanju bolj sproščenih in sončnih dni smo za tokratno Temo meseca izbrali Arboretum Volčji Potok. V Arboretum nas povabi profesor in skladatelj Tomaž Habe, ki nas vabi, da skupaj z njim doživimo prelepo naravo skozi oči umetnika.

V Velikem intervjuju smo k pogovoru povabili dr. Veroniko Podgoršek, priznano psihoterapevtko, ki po skoraj dvajsetih letih intenzivnega dela zaključuje svojo bogato terapevtsko kariero. Ob tej priložnosti je prav za naš časopis dala enega svojih zadnjih intervjujev za medije. Dovolite ji, da vas nagovori, povabi k razmišljanju o samem sebi, odnosih z bližnjimi in vas potolaži z mislijo, da v resnici ni prav nič narobe z nami, le poznamo se ne, to je to!

Ustavno sodišče Republike Slovenije je izdalo odločbo, s katero prepoveduje brezplačno objavljanje prispevkov političnih strank v glasilih lokalnih skupnosti. Tudi v našem glasilu Slamnik so doslej politične stranke v okviru vsakomesečnih kolumn imele možnost nagovoriti bralce. Tovrstne objave so zdaj na osnovi takšne odločbe le še plačljive in posledično redkejše. Da bi vsaj delno nadomestili to izgubo, smo se odločili za novo rubriko, v kateri vam bomo na straneh Občinskega sveta Občine Domžale vsak mesec predstavili po dve svetniški vprašanji, ki so jih postavili občinski svetni- ki, skupaj z odgovori s strani pristojnih organov.

Na uredništvo smo prejeli več različnih pritožb občanov v zvezi s cepljenjem v Domžalah, zato smo v Slamnikovi izvidnici vzeli pod drobnogled domžalski cepilni center ter o konkretnih vprašanjih in obtožbah spregovorili z direktorico ZD Domžale mag. Renato Rajapakse.

Na svoj račun pa bodo tokrat še posebej prišli tudi ljubitelji lokalne zgodovine. Prepustite se toplejšim dnevom, ki se napovedujejo. Uživajte v dragocenih trenutkih, ki smo jih tako pogrešali.

Špela Trškan, odgovorna urednica

 

Tagi