Izšla je nova številka Slamnika – junij 2023

Izšla je junijska številka Slamnika. Glasilo Slamnik je osrednji tiskani informator o življenju in delu v občini Domžale, ki ga brezplačno prejemajo vsa gospodinjstva v občini Domžale. Glasilo Slamnik lahko najdete tudi na našem portalu pod zavihkom – Glasilo Slamnik na spodnji strani portala, kjer si je možno ogledati vse Slamnike od leta 2013 do nove junijske številke v letu 2023.

V nadaljevanju si lahko preberete uvodni nagovor urednice Slamnika, v katerem razkriva vsebino nove junijske številke.

Drage bralke, dragi bralci,

prvi poletni mesec v Domžalah že tradicionalno pozdravimo s Slamnikarskim sejmom, tokrat že devetim po vrsti, ki s pokrivali iz slamnatih kit prinaša obljubo sončnih, poletnih dni. Sejem je spremljal bogat spremljevalni program. Vsekakor dogodek, ki pripomore k temu, da se tradicija naših prednikov ohranja in postaja vse pomembnejši del našega kulturnega in zgodovinskega izročila.

Da se je sproščenost poletnih dni zares začela, pričajo tudi številni drugi dogodki in prireditve, ki jih je v teh poletnih mesecih še več kot po navadi. Tako je Slamnikarski park 9. in 10. junija gostil pester glasbeni program Poletnega čarobnega mesta. V dveh večerih so se odvili štirje odlični koncerti, v okviru produkcije Kulturnega doma Franca Bernika Domžale pa se je v Arboretumu Volčji Potok odvijal junijski glasbeni cikel Koncertnih razglednic iz rozarija. O številnih drugih dogodkih si lahko preberete na straneh junijskega Slamnika, našli pa boste tudi vabila na tiste, ki še prihajajo.

V Temi meseca vam predstavljamo nov sistem parkiranja, ki bo zaživel v središču Domžal. Na Občini Domžale so prepričani, da je plačljivo parkiranje v centru Domžal korak k dostopnejšemu in prijaznejšemu mestnemu središču občine. V občini Domžale se tako uvaja sistem plačljivega parkiranja na Ljubljanski cesti, Kolodvorski ulici, Ulici Matije Tomca in Masljevi ulici. Parkiranje bo plačljivo vsak dan med 7. in 17. uro, razen ob sobotah, nedeljah in praznikih. S plačevanjem parkirnine se bo začelo, ko bo nameščena prometna signalizacija, postavljeni parkirni avtomati in vzpostavljena tehnična oprema za podporo, ki bo jasno sporočala vrsto in način parkiranja, dovoljeni čas parkiranja, obvezno plačilo parkirnine in njeno višino. Na Občini Domžale ocenjujejo, da bo sistem plačljivega parkiranja vzpostavljen jeseni 2023.

V letošnjem letu praznuje domžalsko podjetje Tosama že 100 let delovanja. Sto let inovativnosti, prisotnosti v lokalnem okolju in precej projektov dobrodelnosti je za njimi. Ob visokem jubileju smo se pogovarjali z Mašo Lukan, vodjo lastnih blagovnih znamk, Primožem Urbančičem, področnim vodjo prodaje, in Jasmino Anžlovar, vodjo prodaje podjetja Tosama.

Da imajo v Domžalah pomemben glas tudi mladi, dokazuje Klara Jeretina, 22-letna študentka drugega letnika politologije na Fakulteti za družbene vede in zdaj tudi prva mlada županja Občine Domžale. Povabili smo jo k pogovoru, v katerem nam je predstavila svojo vizijo mladih v naši občini.

V Velikem intervjuju tokrat gostimo Anžeta Miša, direktorja založbe Miš. Dovolite mu, da vas skozi zanimiv pogovor navduši, da bo to poletje knjiga zvesta spremljevalka vaših poletnih dni …

Vabljeni k branju Slamnika.

Špela Čarman, odgovorna urednica

 

Tagi