Izšla je nova številka Slamnika – junij 2021

Izšel je junijski Slamnik, osrednji tiskani informator o življenju in delu v občini Domžale, ki ga brezplačno prejemajo vsa gospodinjstva v občini Domžale. Glasilo Slamnik lahko najdete tudi na našem portalu pod zavihkom – Glasilo Slamnik na spodnji strani portala, kjer si je možno ogledati vse Slamnike od leta 2013 do nove junijske številke v letu 2021.

V nadaljevanju si lahko preberete uvodni nagovor urednice Slamnika, v katerem razkriva vsebino nove junijske številke Slamnika.

Drage bralke, dragi bralci,

z vročimi poletnimi dnevi, ki so nas tako na hitro preplavili, prihaja tudi vedno več spodbudnih novic s področja epidemije, ki se je v tem mesecu tudi uradno končala. Seveda je virus še vedno med nami, kot tudi negotova prihodnost, a trenutno je pred nami predvsem poletje, ki ga bomo lahko preživeli bolj sproščeno in bolj družabno, kot je bilo zadnje obdobje. Zato le poglejte v Slamnikov Koledar kulturnih prireditev in hitro obkrožite dogodke, ki jih ne želite zamuditi. Morda boste presenečeni, koliko jih je. Naj omenim zgolj enega izmed njih, ki je Domžalam še posebej v ponos – Festival gorniškega filma, ki je največji tovrstni festival v Sloveniji.

Ker v letošnjem letu obeležujemo 30-letnico samostojnosti Slovenije, ki je bila zaznamovana z desetdnevno osamosvojitveno vojno, smo za gosta tokratnega Velikega intervjuja izbrali Bojana Končana, upokojenega polkovnika in poveljnika Slovenske vojske, ki je poveljeval enotam TO v bitki v Trzinu, ter se z njim pogovarjali o dogodkih pred in med osamosvojitveno vojno.

V Temi meseca pa se, tako kot na naslovnici, lahko pohvalimo z dobrimi zgodbami iz sveta nogometa. V radiju vsega nekaj kilometrov imamo v občini Domžale kar tri uspešne nogometne klube, ki z zadnjimi dosežki to le še potrjujejo.

V rubriki Obrazi Domžal vam predstavljamo Sebastijana Čemažarja, direktorja podjetja Srček, d. o. o., ki ga kupci dobrega in kvalitetnega kruha poznajo že leta in leta. Sam pa je prepričan, da se kruhu počasi vrača spoštovanje.

V kulturnem intervjuju smo se pogovarjali z mlado oblikovalko in pedagoginjo Lučko Berlot, dolgoletno sodelavko Galerije Domžale, v kateri vodi in usmerja likovno vzgojno dejavnost za mlajše občinstvo ter oblikovalko svetlobe, kot si sama rada reče, s svojo blagovno znamko Lučkabučka. In če je Lučka Berlot predstavnica mlajše generacije, je predstavnik starejše generacije Ferdinand Starin – Nande, ki je za Slamnik spregovoril o svoji zanimivi in bogati življenjski poti.

Lepo povabljeni k branju Slamnika.

Špela Čarman, odgovorna urednica

 

Tagi