Izšla je nova številka Slamnika – julij 2022

Izšla je julijska številka Slamnika. Glasilo Slamnik je osrednji tiskani informator o življenju in delu v občini Domžale, ki ga brezplačno prejemajo vsa gospodinjstva v občini Domžale. Glasilo Slamnik lahko najdete tudi na našem portalu pod zavihkom – Glasilo Slamnik na spodnji strani portala, kjer si je možno ogledati vse Slamnike od leta 2013 do nove julijske številke v letu 2022.

V nadaljevanju si lahko preberete uvodni nagovor urednice Slamnika, v katerem razkriva vsebino nove julijske številke Slamnika.

Drage bralke, dragi bralci,

naslovnico julijskega Slamnika krasijo fotografije s premierne uprizoritve letošnje domače gledališke predstave Deseti brat. Poletno gledališče Studenec, ki se nad obiskom dosedanjega programa 22. kulturnega poletnega festivala ne more pritoževati, je bilo tokrat zapolnjeno do zadnjega sedeža, kar še enkrat več kaže na vsakoletno težko pričakovano domačo gledališko predstavo. Na kulturnih straneh Slamnika si lahko preberete pogovor z glavnim igralcem Žigo Buničem, za katerega lahko rečemo, da sta petje in igranje pomemben del njegovega življenja že od mladosti.

V Velikem intervjuju je naša sogovornica sveže upokojena direktorica Kulturnega doma Franca Bernika Domžale Cveta Zalokar, sicer tudi nekdanja županja in poslanka, ki je vpeta v številne pore domžalskega življenja. Ne samo iz časa županovanja, ampak tudi sicer, iz osebne angažiranosti in želje po povezovanju, razume delovanje naše občine na različnih nivojih in področjih.

V Temi meseca predstavljamo Oddelek za investicije Občine Domžale. Pogovarjali smo se z vodjo oddelka mag. Sonjo Spruk, univ. dipl. ing. metal., ki pravi, da z investicijami vzpostavljamo pogoje za gospodarski in družbeni razvoj občine, cilji investicijskega značaja pa v veliki meri vplivajo na ostala družbeno socialna področja.

Tokratni Obraz Domžal je citrarka Tanja Zajc Zupan, ki vedno bolj ugotavlja, da ima najlepšo službo na svetu, saj igra prelep instrument, s katerim izraža svoje občutke in ji daje zatočišče.

Ker domžalski skavti v letošnjem letu obeležujejo 30-letnico neprekinjenega delovanja, smo se o življenju skavtov ter o tem, kako preživljajo letošnje počitnice, pogovarjali z Blažem Otrinom, enem od soustanoviteljev, ter Domnom Bolta in Anžetom Štrukljom, aktualnima stegovodjema domžalskih skavtov.

Špela Čarman, odgovorna urednica

 

Tagi