Izšla je nova številka Slamnika – februar 2023

Izšla je februarska številka Slamnika. Glasilo Slamnik je osrednji tiskani informator o življenju in delu v občini Domžale, ki ga brezplačno prejemajo vsa gospodinjstva v občini Domžale. Glasilo Slamnik lahko najdete tudi na našem portalu pod zavihkom – Glasilo Slamnik na spodnji strani portala, kjer si je možno ogledati vse Slamnike od leta 2013 do nove februarske številke v letu 2023.

V nadaljevanju si lahko preberete uvodni nagovor urednice Slamnika, v katerem razkriva vsebino nove februarske številke.

Drage bralke, dragi bralci,

ker je februar mesec kulture, smo v tokratnem Slamniku poleg mesečnih novic s področja kulture, že 17. festivala gorniškega filma ter prispevka o osrednji prireditvi ob slovenskem kulturnem prazniku, ki je potekala 2. februarja v Kulturnem domu Franca Bernika Domžale, tudi februarsko

Temo meseca posvetili kulturi. Pogovarjali smo se z Alešem Florjančičem, lastnikom Blunouta. Kluba, ki je v našem mestu zbudil nekaj, kar je spalo, česar ni bilo, a do takrat tudi nismo vedeli, kako pomembno je za bogatenje naše kulture. Domžale so namreč v zadnjih letih obiskala številna mednarodna glasbena imena, pa tega marsikdo niti ni vedel.

V rubriki Veliki intervju vam tokrat predstavljamo nova podžupana, Mateja Primožiča in Boruta Ernestla. Spregovorila sta o svoji odločitvi za vstop v politiko, svojem dosedanjem delu ter načrtih za prihodnost.

Na valentinovo – praznik zaljubljencev smo bili v Domžalah ponovno zaljubljeni v šport. V Športni dvorani Domžale je namreč na ta dan potekal gala večer, na katerem je Zavod za šport in rekreacijo Domžale podelil priznanja najboljšim športnikom, športnicam, športnim delavcem in društvom za leto 2022. Kdo so nagrajenci, lahko preberete v Slamniku.

O kakovostnem življenju z manj bolečinami ali brez njih smo se pogovarjali s kineziologom Juretom Gubancem, direktorjem KinVital kineziološkega centra v Domžalah, ki mu mnogi pravijo kar Mehanik hrbta. Zanimiv intervju, ki vrača upanje v dobro počutje in zdravje.

V športnem intervjuju pa je bil naš sogovornik Matjaž Šerkezi, srčen in predan gorski reševalec Gorske reševalne službe Kamnik, ki na priljubljeni Veliki planini, pa tudi na drugih planinah in hribih, večkrat rešuje tudi Domžalčanke in Domžalčane. Gore so namreč čudoviti svet, ki je lahko dostopen vsakomur, vendar z določenimi omejitvami.

Februarski Obraz Domžal je Jana Ozimek, slavistka in komparativistka ter bibliotekarka, ki je po upokojitvi prevzela vodenje literarnega krožka Univerze za tretje življenjsko obdobje – Društva Lipa Domžale. Morda s svojimi besedami nagovori tudi kakšnega bodočega literata, ki bi se odločil za obiskovanje te oblike bogatitve jeseni življenja. S pustom smo preganjali zimo, pred nami je marec, ki prinaša pomlad. Pozdravimo jo s tradicionalnimi šegami in običaji. Vabljeni k branju Slamnika.

Špela Čarman, odgovorna urednica

 

Tagi