Izšla je nova številka Slamnika – februar 2021

Izšel je februarski Slamnik, osrednji tiskani informator o življenju in delu v občini Domžale, ki ga brezplačno prejemajo vsa gospodinjstva v občini Domžale. Glasilo Slamnik lahko najdete tudi na našem portalu pod zavihkom – Glasilo Slamnik na spodnji strani portala, kjer si je možno ogledati vse Slamnike od leta 2013 do nove februarske številke v letu 2021.

V nadaljevanju si lahko preberete uvodni nagovor urednice Slamnika, v katerem razkriva vsebino nove februarske številke Slamnika.

Drage bralke, dragi bralci,

čeprav letos zime nismo preganjali s pustnim rajanjem in tradicionalnim karnevalom na Viru, v naše kraje odločno prihaja pomlad in z njo tudi spodbudnejše novice, kot smo jih bili vajeni v zadnjem letu. Delež pozitivnih z novim koronavirusom počasi upada, po dolgem času smo lahko pospremili otroke v šolo ter dan preživeli izven meja naše občine. Nekoč samoumevno, danes dragoceno.

V februarju je potekala izredna seja Občinskega sveta Občine Domžale, na kateri so domžalski občinski svetniki sprejeli stališča o nadgradnji železniške proge. Svetniki so na seji pozdravili ‘projekt stoletja’ in obenem podprli stališča, ki jih je pripravila občinska uprava. Prav tako so se strinjali, da je takšen projekt lahko velik potencial za lokalni razvoj, se mora pa pri umestitvi projekta upoštevati tudi vidik kakovosti življenja. Več o tem, si lahko preberete na straneh Občinskega sveta.

V Temi meseca raziskujemo blatno zgodbo v Študi. Vse kaže, da je južni del občine Domžale postal pravi magnet, da bi na tamkajšnjih zemljiščih nekateri investitorji opravljali dejavnosti, ki vsepovsod bolj ali manj sprožajo upor lokalne javnosti. Krajani so pred tremi leti dobili bitko z balami, očitno pa vojne za zaščito svojega kraja še niso dobili. Po naših informacijah naj bi podjetje Šuštar Trans, d. o. o., na teh zemljiščih izvajalo program predelovanja odpadnih zemljin in blata. Piše se torej nova zgodba, na njen epilog pa bo treba še počakati.

V Velikem intervjuju je naša sogovornica Domžalčanka Ajda Cuderman, državna sekretarka na Ministrstvu za gospodarski razvoj in tehnologijo, ki nas je presenetila s svojim pronicljivim vpogledom ne samo v gospodarstvo in področje, ki ga pokriva po profesionalni plati, ampak tudi z jasnim pogledom na razvoj Domžal.

Glas mladih tokrat pripada 26-letnemu Domžalčanu Andreju Žabnikarju. V našem mestu je obudil študentsko organiziranje, pozneje je prevzel vlogo predsednika Mladinskega sveta Domžale, uspešno pa jadra tudi v poslovnih vodah. Vse to bogati tudi s študijem, danes podiplomskim, ki ga je spremljal skozi vso njegovo pot. Zakaj je odlična motivacija za mlade in številnim lahko v navdih, pa v (pre)kratkem pogovoru.

Za konec vam predstavljamo 28-letnega Aljoša Rebrača, še enega inovativnega, prodornega in neustrašnega mladega umetnika, ki je sicer bolj poznan kamniškemu občinstvu, zato je zadnji čas, da ga spoznamo tudi Domžalčani.

Špela Trškan, odgovorna urednica

Tagi