Izšla je nova številka Slamnika – december 2022

Izšla je decembrska številka Slamnika. Glasilo Slamnik je osrednji tiskani informator o življenju in delu v občini Domžale, ki ga brezplačno prejemajo vsa gospodinjstva v občini Domžale. Glasilo Slamnik lahko najdete tudi na našem portalu pod zavihkom – Glasilo Slamnik na spodnji strani portala, kjer si je možno ogledati vse Slamnike od leta 2013 do nove decembrske številke v letu 2022.

V nadaljevanju si lahko preberete uvodni nagovor urednice Slamnika, v katerem razkriva vsebino nove decembrske številke.

Drage bralke, dragi bralci,

za nami je leto, ki je prineslo spremembe, ne samo v vodenje naše občine, ampak tudi v naša življenja. Leto, ko smo se spet začeli privajati na nekoliko bolj normalen način življenja, kot smo ga bili vajeni pred letom 2020, in leto, ki je zaznamovalo našo občino. Po šestnajstih letih se je z mesta vodenja sedme največje slovenske občine poslovil dosedanji župan Toni Dragar, ki na letošnjih lokalnih volitvah ni kandidiral. Funkcijo županje je že prevzela mag. Renata Kosec, ki so jo volivke in volivci izmed šesterice kandidatk in kandidatov izvolili že v prvem krogu. Z novo županjo smo se pogovarjali v decembrskem Velikem intervjuju. V pogovoru nam je zaupala občutke ob zadnjih lokalnih volitvah, njeni zmagi in zmagi njene stranke kot tudi o načrtih za vodenje občine, za katero želi, da bo tudi v prihodnosti prostor zadovoljnih ljudi.

V zadnji letošnji Temi meseca smo za vas zbrali nekaj najbolj ključnih prelomnic leta, ki se počasi poslavlja. Med drugim je bilo letošnje leto za Domžale še posebej slovesno, saj smo praznovali pomembno obletnico – 70-letnico ustanovitve Mestne občine Domžale, ki se je zgodila v letu 1952. Na mesto predsednice države pa smo prvič dobili žensko in to Domžalčanko. Radomljanka Nataša Pirc Musar je v drugem krogu predsedniških volitev osvojila 53,86 odstotka glasov in decembra od dosedanjega predsednika Boruta Pahorja prevzela častno funkcijo in položaj prve predsednice Republike Slovenije.

Letošnje leto torej zaključujemo v pričakovanju novega. Pred nami so še zadnji dnevi, polni prazničnega vzdušja, in čeprav je sprva kazalo, da Domžale letos ne bodo zasijale v lučkah, se je na koncu končalo vse dobro, predvsem v smeri prijetnega prazničnega vzdušja, ki je tako ponovno preplavilo in otoplilo naše mesto.

Želim vam, da zadnje dni iztekajočega se leta preživite v krogu najbližjih, odprete svoje srce za ljubezen ter ga napolnite z mirom in toplino. Obilo veselja vam želimo v letu 2023! Da vas prežema, objema in osrečuje.

Špela Čarman, odgovorna urednica

 

Tagi